Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2012
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS, Miquel Llor.
Sobre Comarquinal i els seus habitants
1.L’oncle Llibori Terra.

· Llibori Terra Negra és tiet d’en Tomàs i cap de la família. Era el segon filli no havia d’heretar res, però el seu germà gran va empobrir i va marxar Amèrica, quedant-se aquest (per generositat) amb la seva dona i la seva filla Beatriu.
· Llibori Terra Negra amb la Teresamostra una actitud de menyspreu cap a Laura, li diu a Teresa que no es deixi trepitjar per la barcelonina, que li tindria que haver tret del cap a Tomàs la idea de casar-se amb ella. En canvi, quanestar amb Laura li diu que a part de bonica té seny, que si vol fer-ho bé que segueixi els passos de Teresa, la mira de dalt a baix cada cop que arriba a casa seu, fins i tot va arribar un moment que lava intentar violar. Basa el seu poder en els diners.
· Els topònims (Collat Negre, Terra Negra) contrasten amb la caricatura dels malnoms (Nas de Rei, Cal Calçot, Ferro Vell) i l’autor posa enevidència l'agre sarcasme que s’aplica sobre els personatges.

2.Defineix altes aspectes del comportament humà a tavés de les històries secundàrries descites a Laura a ala ciutat dels sants. La víduaTorroella i les seves filles, l’oncle Joanet, la tia Madrona i el canonge Grau.

La Vídua Torroella : És una de les dones de Comarquinal que més escampa els rumors sobre l'adulteri amb el pretext detenir informació privilegida en ser amiga de la família. Guarda rancúnia al Pere, a qui volia per marit d'una filla. Molt xafarderes, Remei és la viuda del notari de Torroella i la germana del doctorPere Grau. Durant tot el llibre la seva funció principal es casa les seves dues filles.

Oncle Joanet: És un familiar que té una germana a qui tracta com una serventa i no deixa operar-se d'untumor (l'excusa és que ella no vol que cap home li posi la mà a sobre, tot i ser metge), protagonitza escenes ridícules i empaita les prostitutes

Tia Madrona: És la Germana de l’oncle Joanet. Està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS