LES ADAPTACIONES CURRICULARES

Páginas: 5 (1022 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015
Introducció

Resum analític

El currículum a Catalunya conseqüent amb els mandats i els principis de la LOGSE, es planteja com un instrument que dóna els principis bàsics d'obligatorietat per a tota la població. que haurà de complementar-se en els centres. Elaborant un projecte curricular de centre tenint en compte les necessitats del seu l'alumnat .
Els centres han d'elaborar i concretar elscontinguts i els objectius de cada cicle, per així els alumnes assoleixin els objectius generals de l'etapa. Segons la normativa els currículums han de ser de mínims per a tot l'estat a les etapes obligatòries.
L'adaptació a un model de currículum obert permet una atenció més bona a la diversitat de situacions, dóna més responsabilitats als centres en la presa de decisions i contemplar ladiversitat com a l'eix vertebrador de l'actuació educativa i no identificar aquest concepte únicament amb l'alumnat de necessitats educatives especials.
Tot això implica la necessita de plantejar-se grans canvis i no és una tasca fàcil.

El currículum consta de tres nivells, el primer nivell té com a objectiu aconseguir el màxim de progrés adequant al professorat i la intervenció educativa a lescaracterístiques de l'alumnat.
El segon nivell cada centre a de adaptar el currículum segons les seves peculiaritats, tenint en compte els processos d'aprenentatge i l'estructura interna dels continguts generals.
En el tercer nivell s'ha d'adaptar l'estructura per poder donar resposta als diferent factors que influeixen en el procés d'ensenyament-aprenentatge i adequar les resposta educativa a totl'alumnat.
Tenint en compte tots aquest conceptes, als centres els serà més o menys complicat adaptar-se al nou projecte de currículum obert, essent més fàcil aquells centres en els que ja es treballa prioritzant formar persones, sense oblidar els objectius o les capacitats d'etapa.
Entenen l'escola com una institució on en diferents etapes s'ha de formar, ajudar a desenvolupar-se les capacitats que té totésser humà, com la capacitats de relació interpersonal, d'equilibri personal, cognitives i motrius. És només d'aquesta manera que te sentit parlar d'adaptacions curriculars.
Des d'un punt de vista educatiu totes els alumnes amb les mateixes necessitats, han de tenir les mateixes oportunitats, han de tenir accés als mitjans i recursos personals i materials, que els permetin accedir als finsgenerals de l'educació.
S'entén així que les adaptacions curricular amb els principis de la LOGSE, són un conjunt de decisions que pren cada centre, amb el col·lectius de professionals que el formen.

Què es pot adaptar?
Les adaptacions curriculars són actuacions que adequant el currículum educatiu d'una etapa, cicle o nivell a les necessitats especials de cada alumne/a. Són així d'instruments queajuden a desenvolupar les capacitats de tots els nois/es i que han de ser implantats pel professorat, en els diferents marcs de decisions, PCC, el grup classe i ACI.
Aquest concepte plantejat per la legislació pressuposa una actuació pedagògica basada en la reflexió, la pràctica i la presa de decisions del grup en relació, i els aspectes referits al currículum: que, quan i com cal ensenyar i avaluar.En l'actualitat els nostres centres escolars és molt variable, en alguns s'ha treballat sempre des de la presa de decisions, en altres des de la presa de decisions d'un grup o persones i d'altres que mai no s'impliquen i només actuen per la presa de decisions d'altres o de llibres de text. Per tot això hi ha vegades que quan s'ha d'actuar amb algun/a alumne/a per fer una adaptació curricular quecal que es refereixi a la programació de cicle i al projecte de centre no existeix un escrit explícit. També trobem casos en què calgui fer referència al llibre de text perquè és l'únic decisió relacionada amb el currículum que ha adoptat l'escola o el mestre.
Així és difícil entrar en la lògica de les adaptacions progressives ja que, aquesta és lluny de la pràctica general del professorat. Si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adaptaciones Curriculares
  • Adaptaciones curriculares
  • Adaptaciones Curriculares
  • adaptaciones curriculares
  • Adaptaciones Curriculares
  • ADAPTACIONES CURRICULARES
  • Adaptaciones Curriculares
  • ADAPTACIONES CURRICULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS