Les llengües del món

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2012
LES LLENGÜES DEL MÓN


El món és ple de llengües diferents. Es calcula que actualment es parlen al món unes sis mil llengües diferents. És molt difícil establir-ne la quantitat exacta ja queen molts casos és discutible si el que sentim és una llengua o una variant o dialecte d’una altra.


Algunes llengües són molt parlades, com el xinès, l’anglès o el castellà, i altres, encanvi, tenen molt pocs parlants i fins i tot estan en perill de desaparèixer. De fet, actualment només unes deu llengües superen els cent milions de parlants.


De tota manera, cal tenir clarque totes les llengües són importants i igual de valuoses, independentment del seu nombre de parlants o del seu prestigi social, polític o econòmic.

La família de llengües

Una família dellengües és un conjunt de llengües que tenen un origen comú, és a dir, que provenen d’una mateixa llengua, anomenada llengua mare. El vocabulari bàsic de les llengües d’una mateixa família s’assembla,ja que prové d’una mateixa forma comuna.

També hi ha, però, llengües aïllades. Aquestes llengües no tenen cap mena de relació amb cap altra llengua parlada. És el cas del basc.


Enel món hi ha diferents famílies lingüístiques. Aquí en tens un mapa:


[pic]




El català pertany al grup de les llengües romàniques, que és una branca de la família lingüísticaindoeuropea, que està formada per llengües que es parlen per bona part d’Europa i algunes zones d’Àsia.


Les llengües romàniques

Les llengües romàniques són les llengües derivades del llatí, lallengua parlada a l’Imperi romà. A partir dels segles VII i VIII, el llatí que es parlava als diferents territoris que formaven l’antic Imperi Romà va començar a fragmentar-se i a diferenciar-se.Així, en cada territori es va anar formant una varietat diferent de llatí que al llarg de l’Edat Mitjana va donar lloc a les llengües romàniques.

Les llengües romàniques són només un dels grups...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un món de llengues
  • les llengues del mon
  • Les llengües del mon. Test
  • Mal de llengues
  • Mal de llengües
  • Història De Las Llengües
  • Mone
  • Mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS