Leucemia

Páginas: 9 (2025 palabras) Publicado: 6 de junio de 2012
El Càncer: La leucèmia

CIÈNCIES DEL MÓN CONTEMPORANI
RAMON BACARDIT
INDEX

1.-Què és el càncer?......................pàg 1
2.-Què és la leucèmia?.....................pàg 1-2
3.-Quines conseqüències té?.............. .pàg 2
4.-Símptomes d’ un pacient amb
leucèmia.....................................pàg 2-3-4
5.-Afectats i causes de la leucèmia........pàg 4
6.-Com es diagnostica laleucèmia?.........pàg 5-6
7.-Tractament i fases del tractament
de la leucèmia..............................pàg 7-8
8.-Com evitar patir la leucèmia ............pàg 9
9.-Persones afectades amb leucèmia i
la mortalitat que causa......................pàg 9-10



1.-Què és el càncer?
El càncer, és una malaltia ( casi sempre) associada a la edat. Les cèl·lules sanes, estan controladesmitjanant gens de manera que el seu cicle cèl·lula passa per fases de divisió alternades amb fases de repòs. Però amb l’edat, hàbits alimentaris o tòxics, etcètera, aquests gens muten i deixen de controlar aquest ritme. Llavors les cèl·lules es divideixen casi contínuament esdevenint més i més cèl·lules cancerígens. El càncer, a més, es una malaltia genètica, ja que afecta als gens que controla ladivisió, però no es hereditària, ja que un individu amb càncer no necessàriament transmetrà la malaltia als fills.
El terme càncer, per tant, s’ utilitza per definir les malalties on passa aquest problema.
Depenen de on estiguin les cèl·lules afectades, es tracta d’ un tipus de càncer o d’ un altre. Hi ha més de vint tipus diferents de càncer, però només tractaré un a fons: la leucèmia.

2.-Quèés la leucèmia?
Són una sèrie de malalties sanguínies caracteritzades per la degeneració maligna i la reproducció incontrolada de leucòcits, és a dir, els glòbuls blancs, que dona lloc a l’ aparició de petites estructures sanguínies on la forma i l’ estructura química d’ aquestes es diferent a la dels glòbuls normals. Com a resultat, aquests glòbuls alterats no poden complir les mateixes tasquesque les normals.
-1-
La leucèmia linfoblàstica aguda, es el tipus de càncer maligne mes freqüent entre els nens, i es tracta amb medicació especial o amb trasplants de medul·la. De totes maneres es imprescindible una revisió periòdica. Hi ha diverses tipus de leucèmia, com la Leucèmia Limfoblàstica Aguda o la per Leucèmia Mieloide Aguda, però ens centrarem en la general.

3.-Quinesconseqüències té?
Degut a que els glòbuls vermells es generen en la medul·la òssia, el procés degeneratiu transforma les seves cèl·lules en cancerígens, que no tenen ninguna utilitat per a la producció dels components de la sang. La conseqüència de tot això és una gran falta de hematies o glòbuls vermells, de glòbuls blancs i de plaquetes. A conseqüència d’ això el malalt es queda amb una greu anèmia ( perfalta dels glòbuls vermells), amb hemorràgies internes donat la falta de plaquetes, i exposat a qualsevol infecció que en condicions normals no s’oposarien cap perill, degut a la falta de glòbuls blancs l’ organisme no pot lluitar amb cap tipus d’ agent patològic que envaeixi el cos.
L’ estat general de debilitat provoca també que altres òrgans dels cos siguin presa de qualsevol infecció. Finsfa poc temps la leucèmia era considerada una malaltia mortal, però en els últims temps ells avanços, tant el diagnòstic com en el tractament han fet possible la seva curació en la gran majoria de casos, fins i tot en les seves formes més perilloses.

4.-Símptomes d’ un pacient amb leucèmia
Els símptomes inicials generalment es relacionen amb el funcionament irregular de la medul·la òssia.
Ésimportant comprendre que els símptomes de la leucèmia poden semblar-se als d'altres trastorns de la sang. Els següents símptomes són els més freqüents, encara que és possible que hi hagi més, ja que cada individu afectat pot experimentar els símptomes d'una forma diferent.

-2-
-Anèmia: l'anèmia es presenta quan la medul·la no pot produir glòbuls vermells a causa de la gran concentració de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leucemia
  • La leucemia
  • leucemia
  • Leucemias
  • Leucemia
  • Leucemia
  • Leucemia
  • Leucemia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS