Loe I Lec

Páginas: 10 (2463 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
LA LOE I LA LEC

1. Quina o quines són les lleis educatives vigents a l’estat espanyol? On ho diu?
Les lleis educatives vigents a l’estat espanyol són la LOE y la LODE. La LOE constitueix la cinquena llei educativa de la democracia, apareix publicada en el Butlletí Oficial del Estat (BOE) el 4 de maig del 2006 (numero 106) amb el nom oficial de “Llei orgànica 2/2006, del 3 de maig,d’Educació”.
Amb la publicació de la LOE:
Han quedat derrogades:
- Llei 14/1970, de 4 d’agost. “Llei General d’Educació i Funcionament de la Reforma Educativa” (LGE o Llei Villar)
- Llei 1/1990, de 3 d’octubre. “Llei Orgànica de Ordenació General del Sistema Educatiu” (LOGSE)
- Llei 9/1995, de 20 de novembre. “Llei Orgànica de Participació, Evaluació i Govern dels Centres Docents” (LOPEGCD)
- Llei 10/2002,de 23 de desembre. “Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació” (LOCE)
- Llei 24/1994, de 12 de juliol. “Llei per la qual s’estableixen normes sobre concursos de provisió de llocs de treball per funcionaris docents.”
Han quedat modificades:
- Llei 8/1985, de 3 de julio. “Llei Orgànica reguladora del Dret a l’Educació (LODE). Modificats els articles: 4, 5.5, 6-8, 25, 31, 56.1, 57 i 62.
- Llei30/1984, de 2 d’agost. “Llei de mesures per la Reforma de la Funció Pública”. Modificat l’article: 29.2
Han quedat vigents:
- Llei 12/1987, de 2 de juliol. ”Llei sobre establiment de la gratuïtat dels estudis de batxillerat, formació professional i arts aplicades i oficis artístics en els centres públics i l'autonomia de gestió econòmica dels centres docents públics no universitaris.”
2. Quinsprincipis orienten o justifiquen el sorgiment de la LOE? I de la LEC? On consten? Què en penses? Com els relaciones amb la situació social, econòmica i cultural actual?
Els principis que orienten o justifiquen el sorgiment de la LOE i de la LEC estan expressats en tots dos casos en el Preàmbul. En totes dues lleis hi ha gran coincidències donat que la LEC mai pot entrar en dissonància amb la LOE.
LaLOE es aprovada en el 2006 com a resposta a una necessitat de millorar la qualitat d'ensenyament dels joves espanyols que sorgeix a la dècada dels anys 90, donada la evidenciació dels nivells insuficients de rendiments en els resultats de diverses avaluacions, en alguns casos internacionals, dels anys 80.
Tres són els principis fonamentals que presideixen la LOE (consten al Butlletí Oficial delEstat del 4 de maig del 2006, número 106 dins del preàmbul de la pròpia LOE)
- L'exigència de proporcionar una educació de qualitat a tots els ciutadans de tots dos sexes, en tots els nivells del sistema educatiu.
Després d'haver aconseguit que tots els joves estiguin escolaritzats fins als setze anys d'edat, l'objectiu consisteix ara a millorar els resultats generals i a reduir les encaraelevades taxes de terminació de l'educació bàsica sense titulació i d'abandó primerenc dels estudis. Es tracta d'aconseguir que tots els ciutadans aconsegueixin el màxim desenvolupament possible de totes les seves capacitats, individuals i socials, intel·lectuals, culturals i emocionals pel que necessiten rebre una educació de qualitat adaptada a les seves necessitats. Al mateix temps, se'ls ha degarantir una igualtat efectiva d'oportunitats, prestant els suports necessaris, tant a l'alumnat que ho requereixi com als centres en els quals estan escolaritzats. En suma, es tracta de millorar el nivell educatiu de tot l'alumnat, conciliant la qualitat de l'educació amb l'equitat del seu repartiment.

- Consisteix en la necessitat que tots els components de la comunitat educativa col·laborin peraconseguir aquest objectiu tan ambiciós. La combinació de qualitat i equitat que implica el principi anterior exigeix ineludiblement la realització d'un esforç compartit.
Amb freqüència es ve insistint en l'esforç dels estudiants. Es tracta d'un principi fonamental, que no ha de ser ignorat, doncs sense un esforç personal, fruit d'una actitud responsable i compromesa amb la pròpia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Polítiques educatives, legislació escolar i intervenció psicopedagògica. loe, lec i indicacions estudis pisa
  • LEC I AUTOPLANEADO
  • LEC
  • Lec
  • Lec
  • La Lec
  • LEC
  • Opinion del preámbulo y titulo i de la loea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS