Màrius torres

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 10 de enero de 2012
COM UN FOC INVISIBLE…
Antologia poètica
Màrius Torres

Oh dolç àngel de la Mort,…
Aquest comentari fou escrit per Màrius Torres i el trobem dins de l’Antologia de poemes del llibre Com un focinvisible. És de gènere líric, ja que trobem una selecció feta per ell dels seus millors problemes. Màrius Torres (1910-1942) forma part de la generació “sacrificada”, els membres d’aquesta generacióvan viure la Guerra Civil espanyola, en plena joventut, i van patir l’emmudiment a què va sotmetre la literatura catalana la dictadura franquista. En el cas de Màrius Torres, el conflicte bèl·lic esva superposar a una circumstància personal: l’aïllament de la societat, a causa de la tuberculosis. L’obra de Marius Torres va ésser publicada desprès de la seva mort a l’exili mexicà pel seu amicl’escriptor Joan Sales.

El comentari és sobre el primer poema que ens trobem, “Oh dolç àngel de la Mort,...” en el qual el tema principal és la mort. On assenyala el pas d’un metge que va fer versos,al naixement d’un poeta líric a causa de la seva malaltia. En general és un autor realista, per tant expressa tot sentiment que se li passa però amb funció estètica. És a dir predomina lasubjectivitat, o sigui parla sobre les seves emocions, sobre com es sent ell, ja que estan en època de Guerra Civil i està malalt, a part cal dir que la seva família va haver de migrar perquè eren republicans iaixò també era una preocupació.

Aquest poema pertany al món personal i íntim del poeta, Màrius Torres hi tracta el tema de la mort. El poeta fa una invocació a la mort en un moment desesperançat: “elmeu futur està sembrat de sal” o “Tinc peresa de viure demà encara“. Però no és tracta d’una poesia on la desesperança hi juga un paper finalitzador, com ho mostra el mot “gairebé” del penúltim versdel poema.
Quant als verbs estan tots en indicatiu, això indica realitat. Destaca molt el verb “morir” i derivats de la mort; també apareix el mot “dolor” tres cops. El poema està format per cinc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marius torres
  • marius torres
  • Marius torres
  • marius torres
  • Màrius torres
  • Màrius Torres
  • Antologia Poetica Marius Torres
  • Cançó a Mahalta, Marius Torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS