Maison Careée

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Títol: Maison Carrée
Autor: Desconegut.
Cronologia: 16 a.C
Material: Pedra calcària
Estil: Romà Imperial
Localització: Nimes (França)

2. Anàlisi

El temple està elevat sobre un podi quedóna accés a una porta principal per una escaleta. El pòrtic hexàstil està presidit per columnes corínties de 17 metres d'alt, un arquitrau a tres platabandes, el fris amb la decoració perduda i lacornisa, un frontó triangular sense ornamentació. Als murs laterals i a la capçalera també hi han columnes corínties, adossades a la cela. El fris lateral conserva una decoració floral. El sostre del templees tanca mb una coberta de dos aiguavessos.
Seguint el model romà, la Maison Carrée es un temple pseudorípter de planta regular. El pòrtic principal, té a més 4 columnes exemptes dues a cadalateral.
A l'interior d'aquest temple i adossada per vint columnes, hi ha la cela. Aquest lloc sagrat no té cap tipus d'obertura a l'exterior ni tampoc cap divisió interna i només s'hi pot accedir per lapart de davant de l'edifici.

3. Anàlisi estilística.

Quan fou construït, el temple ocupava un lloc preeminent a l'antic fòrum romà, creat a partir dels 2 carrers principals, el cardo i eldecumanus.
Es pot veure clarament, que la part del temple més treballada es la façana principal, per tant podem dir que els temples romans estaven fets per a veure'ls frontalment.
El temple va serconstruït per ordre del governador Agripa en honor a l'emperador Octavi August i la seva família. Però estava dedicat als déus de Roma i a Gai i a Juli Cèsar.
Durant l'època d'August, es van construir unagran quantitat de monuments commemoratius.

4. Valoració i conclusió:

Els temples romans van seguir els elements tradicionals de l'arquitectura religiosa grega, per tant podem dir que no vaninnovar.
Pel que fa a la decoració, destaca la ornamentació floral del fris conservat, que recorda els motius que poc després es van utilitzar per decorar l'Ara Pacis.
Durant el Renaixement i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maison
  • Maison Carree
  • Maison De Bourdeaux
  • Maison Bouyges
  • Maison citrohan
  • Maison Carrée
  • Maison Carree
  • Maison carree

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS