Malalties de Transmissió Sexual

Páginas: 15 (3652 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
ÍNDEX
0) Introducció 3
1) Gonorrea 4
2) Sífilis 6
3) Clamídia 8
4) Papil•loma humà 10
5) Herpes genital 11
6) Tricomoniasis 12
7) SIDA 13
8) Candidiasis 15
9) Vaginitis 16
10) Micoplasma genital 18













Introducció
L’objectiu d’aquest treball, consisteix a buscar informació sobre diferents malalties de transmissió sexual, per tal d’elaborar una taula sobre lesmateixes en què s’incloguin la seva definició, quin és l’agent infecciós que la provoca i com es transmet, els seus símptomes, el seu tractament i la seva prevenció.

Què són les MTS?
Les MTS o Malalties de Transmissió Sexual, són, com el seu nom indica, una sèrie de malalties amb símptomes molt diversos ocasionades en la seva majoria en la zona genital, tot i que també es pot donar en altreszones del cos, especialment en la boca i l’anus, que es transmeten mitjançant el contacte físic durant les relacions sexuals. Algunes de les conseqüències d’aquestes poden comportar aspectes diversos tot i que en els pitjors casos pot ocasionar la mort o la esterilitat.












Gonorrea
Què és la gonorrea?
La gonorrea és una malaltia provocada per un bacteri que es multiplica icreix fàcilment en ambients humits i tebis de l’aparell reproductor com és el cas de l’úter, el coll uterí i les trompes de Fal•lopi en les dones i en la uretra en homes i dones, tot i que també es pot desenvolupar en llocs com la boca, l’anus, el coll o els ulls. És una malaltia molt comuna que afecta a 820.000 persones a l’any als Estats Units
Agent infecciós/transmissió.
L’agent infecciósque ocasiona la gonorrea és Neisseria gonorrhoeae, un bacteri del tipus coc que es pot transmetre durant l’acte sexual sense necessitat d’ejacular, de mare embarassada al fill, per vies indirecte (persones, e.g: una dona, utilitzant articles d’higiene íntima d’altres persones)...
Símptomes
No totes les persones que contrauen la gonorrea, en presenten símptomes, de fet, entre el 15% dels homes iel 80% de les dones no desenvolupa cap símptoma, i això fa que puguin aparèixer complicacions posteriors al no detectar la malaltia. Si es presenten, es presenten uns dies després del contagi, en alguns casos fins a 30 dies. Els principals són ardor a l’hora d’orinar així com una secreció blanquinosa/grogosa per la punta del gland ens els homes i en el cas de les dones, també ardor a l’orinar itambé flux vaginal.
Tractament
La gonorrea es tracta amb antibiòtics de diferents tipus (tant amb cefalosporina com amb quinolina) en totes les seves manifestacions, ja que totes són curables, tot i que cada cop hi ha més tipus de gonorrea que es resisteixen als medicaments habituals. Si no es tracta es poden presentar algunes complicacions i altres malalties.


Prevenció
El mètode principalde prevenció de la gonorrea és el prendre precaucions a l’hora de realitzar activitats sexuals, com l’ús de preservatius, així com també controlar el nombre de parelles sexuals que es tenen.






















Sífilis
Què és la sífilis?
La sífilis és una altra malaltia de transmissió sexual que es transmet per un bacteri que és altament contagiós que es presenta entres etapes, que per tant, també fan que la sífilis en tingui 3.
Agent infecciós/transmissió
El bacteri que causa la sífilis és el treponema pallidum, format per unes 8-20 espirals enrotllades i que té la capacitat d’adherir-se a la pell de una persona i travessar-la o bé per una ferida superficial i quasi invisible o bé a través de les mateixes cèl•lules, i això tot camuflant els seus antígens demanera que no se’l combat fins que el mal ja està fet. Es transmet amb el contacte de la pell contra la secreció dels xancres (una petita erosió que segrega una substància cerosa, que es produeix en el lloc per on el bacteri entra en el cos), al realitzar sexe oral sense preservatiu (per presencia de xancres en la boca, penis o vulva), en besar una persona amb xancres a la boca, compartint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malaties transmissio sexual
  • malalties
  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS