Mar i cel, resum per acte

Páginas: 7 (1705 palabras) Publicado: 26 de enero de 2014
ACTE PRIMER:
ESCENA 1ª:
En la primera escena un grup de corsaris estan recollint i netejant les armes que van utilitzar per abordar el vaixell de Blanca. Osman, explica que necessita diners per casar-se amb la seva estimada i Saïd, el capità, li dona un anell per que aconsegueixi diners. Més tard Saïd s'enfada amb Hassen perque l'ha curat malament, i crida a Blanca perque el curi ella, ja queIsmul, el corsari que curava els ferits acaba mort en l'abordatge.
ESCENA 2ª:
Blanca acudeix al camarot de Saïd amb Carles per curar-lo. Saïd veu que Blanca i el seu pare resten enmanillats i li demana explicacions a Hassen, el qual li diu que Malek no li va permetre deslligar-los.
ESCENA 3ª:
Carles renega dels moros i Saïd li pregunta el nom a Blanca, ella respon i el seu pare li diu queno parli més amb ell. Quan Saïd escolta el nom de Blanca es sorprén, ja que la seva mare també es deia Blanca.
ESCENA 4ª:
Saïd escarmenta a Malek per haver donat ordres sense el seu consentiment, i encara que està ferit decideix anar a la coberta per parlar als seus corsaris i que vegin que el seu arraix està bé.
ESCENA 5ª:
En aquesta escena Blanca i Carles discuteixen sobre la mort, iBlanca comença a pensar en el suicidi però el seu pare li diu que és un pecat i que si ho fa anirà al infern.
ESCENA 6ª:
Hassen apaga una teia i li pregunta a Osman per al seu patró.
ESCENA 7ª:
Saïd li demana a Hassen que porti a Ferran al seu camarot, mentre aquests esperen a Saïd, Ferran i Hassen discuteixen, ja que Ferran diu que els penjaria a tots i Hassen el vol pegar.
ESCENA 8ª:Ferran refleciona i determina que Hassen és el gos de Saïd, li vol preguntar com esta la seva cosina i el seu tiet però Hassen s'ha anat enfurismat.
ESCENA 9ª:
Blanca sent a Ferran i va a parlar amb ell, i Ferran, pensant que és l'última vegada que es veuren li declara l'amor que sent per ella des de ben petit. Blanca no s'ho pren gens bé ja que per a ella es un pecat nomès de mirar als homes.ESCENA 10ª:
Ferran li diu a Carles que estima a la seva filla i ell respón que s'obriria el mar abans que Blanca es casés amb un home que no fos Déu.
ESCENA 11ª:
Blanca s'esglaia al veure els morts corsaris que els seus compnays tiren al mar, Ferran i Carles es senten orgullosos d'haver-ne matat tants, però Joanot els escolta parlant de Déu, comença a parlar amb ells, i al cap d'unesparaules s'adonen de que Joanot és un renegat.
ESCENA 12ª:
Carles i Ferran intenten que Joanot confessi la seva condició de renegat, encara que ho segueix negant.
ESCENA 13ª:
Joanot acaba confessant i demana Carles i Ferran que no ho diguin als seus companys corsaris.
ESCENA 14ª:
A la coberta, amb tots els corsaris presents, Saïd li demana informació a Ferran, ja que era el patró delvaixell abordat, però Ferran li diu que moriria abans de dir res. Saïd crida a Balnca.
ESCENA 15ª:
Carles ha renegat dels morors, així que Saïd s'enfada molt i explica la història de com va morir la seva mare durant l'expulsió dels cristians d'Espanya. Al escoltar l'història tant trista, Blanca es posa a plorar commuguda, i el seu pare s'enfada amb ella perque està plorant per un moro.
ESCENA 16ª:La continua esbroncant per haver plorat per Saïd. Saïd mana sonar el corn perque tots vagin a dormir.
ESCENA 17ª:
Saïd està reflexionant extrañat perque Blanca a plorat. Carles està decepcionat amb la seva filla i no la reconeix.
ESCENA 18ª:
Saïd i Hassen discuteixen perque Hassen diu que Blanca estava fingint i Saïd diu que no, i el fa fora del seu camarot amb el seu geni habitual, iHassen es lamenta de que el tracti tant malament.
ESCENA 19ª:
Blanca intenta matar a Saïd amb el punyal amb forma de creu mentre Saïd dorm, però el capità moro es desperta a temps per enxamparla, i desprès Blanca ja no és capaç de matar-lo.


ACTE SEGON:
ESCENA 1ª:
Joanot es comença a plantejar d'ajudar als cristians.
ESCENA 2ª:
Carles està enfadat amb Blanca perque diu que ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum per actes de MAR I CEL
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Resumen Mar I Cel
  • Resum Mar i Cel
  • mar i cel resumen
  • Resumen Mar I Cel Por Actos
  • Primer Acte Mar i Cel
  • Comentari de text Mar i Cel: escena VII, acte III

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS