Resum Mar i Cel

Páginas: 6 (1275 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
RESUMS ARGUMENTALS MAR I CEL
PRIMER ACTE
La historia es situa a alta mar, en un vaixell de corsaris que acaben de guanyar una batalla i han capturat un grup de cristians. Entre aquests cristians es troben alts càrrecs d’Espanya. Said, és el capità d’aquest vaixell.
Durant la batalla contra els cristians Saïd es ferit i Blanca, una de les cristianes capturades, és qui el cura, ja que és laúnica capacitada per fer-ho. La mare de Said també és deia Blanca.
Entre els corsaris, en aquest primer acte coneixem: Hassèn, fidel com un gos al seu amo, per a ell Said sempre fa les coses bé i el defèn davant les critiques dels altres moriscos. Malek, rival de Said perquè vol tenir el poder dins del vaixell, mai esta d’acord amb els decisions que pren. I per últim Joanot, abans era cristià ienyora aquell món.
Entre els cristians, coneixem: Carles, pare de Blanca. Ferran: Cosí de Blanca i enamorat d’ella des de la infantesa. (la mare de Blanca volia que es casessin)
Just després de curar-li la ferida del braç, Said li explica els seus orígens, la seva mare era cristiana i el seu pare musulmà. Quan els seus pares van morir, sa mare va demanar venjança dels moriscos cap als cristians,per això és pirata, per complir el que li va demanar sa mare. Blanca s’emociona i plora per la història tan tràgica sobre els pares de Said. D’altra banda, Saïd s’interessa per Blanca i la seva reacció en conèixer la seva història familiar.
Said, en agraïment a Blanca per curar-li la ferida, li dona més privilegis que als altres cristians. (anar lliure pel vaixell)
A través de les quedades percurar-li la ferida és van enamorant, això, i la reacció que té Blanca davant la història de Saïd, provoca en la cristiana un sentiment de culpa molt gran, ja que li preocupa el seu futur com a monja. (Abans de la batalla, Blanca es dirigia a Barcelona per ser monja)
Per treure’s aquest sentiment de culpa decideix matar a Said amb el seu punyal, però finalment no pot. Això crea una situació tensaentre els dos personatges. Comença la passió amorosa.
SEGON ACTE
El segon acte comença quan els cristians s’assabenten de que Joanot es un antic cristià, aquest va fugir de l’Alger per matar a la seva dona. Carles, el pare de Blanca esta angoixat i queixós perquè la seva filla ha plorat amb la historia de Saïd, i Blanca per no sentir-se tan culpable diu que no tornarà a parlar amb ell.
ComBlanca s’ha proposat no parlar amb ell, li demana a Hassèn que li digui a Saïd de part seva que deixi lliure un moment a Ferran, ja que Blanca vol parlar amb aquest.
Mentrestant, Saïd li treu el càrrec a Malek, ja que aquest té moltes ganes de matar als cristians i els tracta malament. Aquest càrrec se’l queda Joanot.
Quan Hassèn li comenta la petició de Blanca a Saïd aquest diu que no ho faràsi Blanca no s’ho diu a la cara, és llavors quan Hassèn li diu a Saïd que Blanca li fuig i no vol parlar amb ell. Davant d’aquesta situació, aquest es penedeix de no haver-la, després demostra més dolçor i ens donem compte de que s’ha enamorat. Finalment accepta la petició, i Ferran té la oportunitat de reunir-se amb Blanca i Carles.
Blanca li demana Ferran que quan arribin a terra, la mati ambun punyal, ja que el seu destí serà ser l’esclava sexual d’un ric, però Ferran li diu que no. Saïd, amagat, els veu parlant i es posa molt gelós, ja que pensa que estan enamorats. Finalment Ferran li diu que la matarà si arriben a terra, i Blanca, com agraïment, li fa un petó a la mà, quan Saïd ho veu esclata d’ira i crida a la seva gent per lluitar i matar a Carles i Ferran.
Blanca, per evitaraquesta situació, diu que si mata als cristians per venjar la mort de la seva mare també l’hauria de matar a ella perquè es cristiana. Finalment Blanc i Saïd parlen i Blanca li jura que no estima a Ferran, que només li va fer aquell petó per agraïment.
Joanot, per evitar la mort dels cristians, els ha tancat en una habitació i ha prohibit a tothom matar-los. Saïd i Blanca al assabentar-se de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Mar I Cel
  • mar i cel resumen
  • Resumen Mar I Cel Por Actos
  • Mar i cel, resum per acte
  • Resum per actes de MAR I CEL
  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS