mare de deu de les roques

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014
dkjnhdfjhnofhsdlkcnasklnfkonsdkdcaskpnjd
nasdkfnzdckjnbdcfhjavbfvo+
djsbckjsdnbvjcsdkcbkhjwbfvjosbc´ds
sjzkcbjbsdvobafvodrf
El 25 d'abril de 1483, amb els germans pintors Evangelista i GiovanniAmbroglio de Predis, d'una banda, i Bartolomeo Scorione, prior de la Confraternitat milanesa de la Immaculada Concepció, d'altra banda, es va estipular el contracte per a un retaule a col·locar sobrel'altar de la capella de la Confraternitat a l'església de San Francesco Grande. Aquesta capella havia estat fundada al segle XIV per Beatriu d'Este, esposa de Galeazzo I Visconti, i va quedardestruïda el 1576.
Aquest contracte de 1483 és el primer document relatiu Mare de Déu de les roques. L'obra havia de celebrar la Immaculada Concepció. El contracte preveia tres pintures, que havien d'estaracabades el 8 de desembre per un preu de 800 lires que es pagarien a terminis fins febrer de 1485. La taula central havia de representar la Mare de Déu amb l'Infant i dos profetes i àngels, les altresdues, quatre àngels cantadors i músics.
Al Louvre[modifica | modifica el codi]

Una de les dues versions s'exhibeix al Museu del Louvre de París, amb el títol de La Vierge aux rochers. Es consideraen general que és la versió original, datada sobre 1483-1486. Va ser la primera gran obra de Leonardo durant la seva estada a Milà. .[1] Es creu en general que la versió del Louvre és la primera,perquè està estilísticament més a prop a altres obres de Leonardo dels anys 1480. Les autoritats franceses consideren que l'obra és autèntica i realitzada per Leonardo a la seva integritat, gràcies sobretot a l'ús del clarobscur, o contrast entre l'obscur i el clar, característic de moltes obres de Leonardo.
L'any 1483 el contracte es va ampliar per incloure la col·laboració amb els germans Ambrogioi Evangelista de Predis, que realitzarien els plafons laterals representant àngels, de tal manera que la pintura fos un tríptic. L'obra havia d'estar acabada almenys el 1490, més la crítica la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mare de déu de veciana
  • Mare de Déu de Sallent de Sanaüja
  • Mare de Déu de Sallent de Sanaüja
  • REDACCIO MARE DE DEU SALES TERESA
  • La Mare De Déu, Jesús, Nen I Santa Anna
  • Comentari D'Art: Mare De Déu Dels Consellers
  • La mare de déu dels cansellers
  • Mare de Deu de Monserrat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS