Martí I Pol

Páginas: 3 (647 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
Preguntes del poema “Estimada Marta” de Miquel Martí i Pol

a) El poema està format per la imaginació de l'autor, que està lligada al desig, degut a la malaltia que patia Miquel Martí i Pol,juntament amb el desig de Salvat-Papasseit. Aquest desig es pot considerar un element eròtic, dirigit a Marta, que es una noia imaginària, on ell en detalla el moment després de l'acte sexual amb aquestanoia, un moment en el que el poeta es sent meravellat, realitzat, ple de goig.
Martí i Pol utilitza diversos elements càlids, com el foc i els colors de l'estiu com a símbol de l'acte sexual. Això houtilitza per aportar sensualitat expressiva al poema "Tot l'aldarull insòlit dels colors d'aquest estiu". També utilitza la sensualitat del coll femení, un símbol de gran sensualitat en el seu temps,on hi participa el vent, deixant descobert aquest coll tan desitjat "el vent que esbulla flocs de cabells i n'escampa la claror". El coll no és l'única part que representa la sensualitat, ja que hitrobem els llavis, que actualment, esdevenen un símbol de gran sensualitat, i no sols en les dones, ja que és la part del cos on des de petits hem pres gust, i per tant en representa els sentiments depassió, dolçor, etc. "i els llavis plens de tu proclamaran conjuntament presència i desig". El darrer element del desig del poeta és la manifestació d'aquest mitjançant la comparació que es fa de"tribut de sorra i fulles, temps i joc apaivaguen la set del vianant" on es simbolitza les ganes de sexe i el remei per satisfer-lo.
b) El poema està constituït per una estrofa de disset versos d'artmajor, decasíl·labs masculins, i per tant no va canviant el nombre de síl·labes al llarg del poema. Miquel utilitza versos lliures i deixa el poema sense rima.
En el poema es divideix el vers en duesparts o hemistiquis a causa de la cesura (4+6). Aquestes parts són frases breus i normalment són diferents.
c) Els versos que formen "Estimada Marta" contenen una manifestació d'obertura i projecció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miquel Marti I Pol
  • Miquel Martí I Pol
  • Miquel martí i pol
  • Marti I Pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel marti i pol
  • marti i pol
  • miquel marti i pol , l'elionor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS