matematicos

Páginas: 2 (280 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014













Tartaglia (1499 - 13 de desembre de 1557) , va ser un matemàtic italià dit Tartaglia (el botijós) pel fet que en la seua infància va rebre unaferida quan les tropes de Gastón de Foix prenien Brescia, la seua ciutat natal.
Descobridor d'un mètode per a resoldre equacions de tercer grau
Altres aportacionsdestacables de Tartaglia van ser els primers estudis d'aplicació de les matemàtiques a l'artilleria en el càlcul de la trajectòries dels projectils (treballs confirmatsposteriorment pels estudis sobre la caiguda dels cossos realitzats per Galileu) , així com per l'expressió matemàtica per al càlcul del volum d'un tetraedre qualsevol enfunció de les longituds dels seus costats, l'anomenada fórmula de Tartaglia, una generalització de la fórmula d'Herón (usada per al càlcul de l'àrea del triangle)Va nàixer el 22 de setembre de 1765 en Valentano, Estats Papals, i va morir el 10 de maig de 1822 a Mòdena, actual Itàlia.
El 9 juny de 1788 Ruffini esva graduar en filosofia, medicina i cirurgia. Poc després va aconseguir el seu grau en matemàtiques. El 15 d'octubre de 1788, va ser anomenat professor de fonamentsd'anàlisi. Després, Fantini, que li havia ensenyat geometria va perdre a poc a poc la vista i va haver de renunciar al seu lloc. Ruffini va ser triat catedràtic d'Elements deMatemàtiques en 1791. No obstant això, Ruffini no era només matemàtic. També, en 1791, va obtindre la llicència per a exercir la medicina a Mòdena.
Paolo Ruffini ésconegut com el descobridor del cridat mètode de Ruffini que permet trobar els coeficients del polinomi que resulta de la divisió d'un polinomi qualsevol pel binomi x-a.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Matematica
  • Matematica
  • Matematicas
  • Las matemáticas
  • Matematica
  • Matematicas
  • Matematica
  • Matematicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS