Mc Donalds

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
ECONOMETRIA I
(Curs 2011/2012)


Cas pràctic núm.1


Per tal d'analitzar els determinants dels ingressos d’explotació en els sectors de la metal·lúrgia i de fabricació de productes metàl·licsa les comunitats autònomes espanyoles, es disposa, en el fitxer d'Excel adjunt, de dades corresponents a les 17 comunitats autònomes espanyoles sobre: els ingressos d'explotació (variable INEX,expressada en milers d’euros), les despeses d'explotació (variable DEX, expressada en milers d’euros) i les despeses de personal (variable DPER, expressada en milers d’euros).


1. Llegiu les dades quetrobareu en el fitxer adjunt (en format Excel) anomenat Cas pràctic 1.XLS amb el programa Minitab. Expliqueu de forma breu els passos que heu seguit per llegir aquestes dades amb el Minitab.


2.Estimeu per mínims quadrats ordinaris usant aquestes 17 observacions un model de regressió en què els ingressos d'explotació (INEX) vinguin explicats per les variables despeses d'explotació (DEX) idespeses de personal (DPER), tot incloent també un terme constant a la regressió:

[pic]



Indicació: Enganxeu les sortides de Minitab en el vostre document de respostes.


3. Contesteu, apartir dels resultats que heu obtingut en l’apartat anterior a les preguntes següents: Quins dels paràmetres són significativament diferents de zero? Per què? És un model globalment significatiu? Perquè?

Indicació: Per respondre a les qüestions plantejades utilitzeu un nivell de significació (() del 5%.


4. Doneu una breu interpretació econòmica dels valors obtinguts per als paràmetres delmodel que siguin estadísticament significatius per a un nivell de significació (() del 5%.


5. Contesteu a les següents preguntes:

a) Quant val el coeficient de la bondat de l’ajust? Quantval la suma de quadrats dels errors?
b) Interpreteu el valor obtingut per al coeficient de bondat de l’ajust. És coherent el resultat obtingut per al coeficient de bondat de l’ajust amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mc Donalds
  • Mc Donalds
  • mc donalds
  • mc donalds
  • Mc donalds
  • Mc Donalds
  • Mc Donalds
  • Mc Donalds

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS