Medieval

Páginas: 4 (965 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2011
HAVANERA

Francesc Bodí ( Agres, el Comtat 1963) acaba de publicar Havanera (Editorial Bromera 2006); és una història d’amor i de passions, ambientada en Cuba entre els anys 1890 i 1959. Aquestanovel·la simbolitza un nou canvi en l’estil de la narrativa en aquesta editorial.
Havanera avalada amb el Premi Alfons el Magnànim 2005, de les lletres valencianes, és considerada una novel·lapopular, que pot arribar a un públic nombrós i més ample. Explica la història de Josep Martí, un immigrant valencià, que viurà tot un seguit d’aventures i peripècies en aquell país, cruïlla de cultures. Lahistòria es tanca amb l’aplegada de la revolució de Fidel Castro.
En la presentació d’aquest títol, ens deia Francesc Bodí, que havia triat Cuba, perquè és un lloc situat estratègicament i per lasensualitat que brull en aquella ciutat, l’Havana. No va ser important el fet de viatjar per ambientar-se, no calia, el context històric sols apareix com una referència. Bodí ha gestat aquesta obradurant cinc anys, amb un intent de deslligar-se de la seua anterior novel·la, l’Infidel, que aplegà a absorbir-lo i que en parlava de la generació de la transició en el País Valencià.
Havanera, éssense dubte, la seua novel·la més ambiciosa, i també la més exòtica. L’escriptor d’Agres, en Havanera, abandona el seu espai narratiu habitual i ens trasllada a la Cuba de finals del segle XIX i enspresenta els principals esdeveniments històrics que sacsegen l’illa fins a la revolució castrista. Tot i això ens recorda un realisme màgic inspirat amb els escriptors sud-americans com, García Marquez,Laura Esquivel, o Isabel Allende.
Bodí ens conta la història d’un desassossegat immigrant valencià que ens guiarà per un món de dones exuberants i fetilleres. El protagonista femení i l’impuls poèticde l’estil aconsegueix penetrar en la visió del mestissatge americà i confronta la mirada racional del protagonista amb l’emblema mític dels esclaus africans, desemmascarant els prejudicis de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Medieval
  • Medieval
  • Medieval
  • medieval
  • Medieval
  • Medieval
  • Medieval
  • Medieval

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS