Mercat mundial esquí

Páginas: 15 (3509 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2010
EL MERCAT MUNDIAL DE L’ESQUÍ

·Mides del mercat:

S’estima que hi ha aproximadament 65-70 milions d’esquiadors al món, 55 dels quals esquien dins el mateix país, mentre que els restants prefereixen sortir del país per esquiar.

A Europa trobem aproximadament 30 milions d’esquiadors. A Europa es diu que s’hi troba un mercat d’esquí madur, a l’igual que Japó i Nord América. Estudisrecents mostren que el nombre de dies que s’esquien augmenten però per altra banda, el nombre d’esquiadors tendeix a la baixa. Això és degut a les vacances dels esquiadors dels països del Nord d’Europa com Alemanya, Benelux, Regne Unit, Escandinàvia, que representen la meitat del mercat d’esquí en l’Europa alpina.

Països líders del mercat de l’esquí.
[pic]Font:

·Perfil de les destinacions:

1. Estats Units: esquiar a EUA és diferent d’esquiar a Europa en molts aspectes. Moltes d’aquestes diferencies són positives: abundancia de neu, facilitats per fabricar neu, servei amable i eficient, visites guiades a la muntanya, rarament hi ha cúes, bona organització, l’allotjament és més luxós que el que trobem a Europa. Tot i això,l’escenari que trobem als EUA és menys atractiu que el dels Alps.

El 15% són esquiadors procedents del Regne Unit, són esquiadors amb experiència i gran poder adquisitiu. Es gasten quatre vegades més que l’esquiador normal, per tal de garantir-se unes bones vacances. El fet que el mercat d’esquí d’Amèrica es tornés internacional, va ser degut a: una època de neu dolenta als Alpsjuntament amb un augment de preus, que va fer que els esquiadors que fins aleshores anàven als Alps, busquéssin noves destinacions.

Esquiar als EUA es concentra en unes àrees determinades, concretament en 39 estats, que són els que es marquen de color blanc.

[pic]

Alaska: Els resorts que trobem a Alaska són els següents:

[pic]· Alpenglow (núm1 en el mapa): aquest resort es va instal·lar l’any 2001. Consta de 2 remuntadors i 2 telecadires. A part de l’esquí també s’hi poden fer altres activitats com snowboard.

· Alyeska (núm 1 en el mapa): situat a 40km al sud d’Anchorage, a la comunitat de Girdwood.. Té 250 peus d’alçada. En aquest resort es pot gaurdir d’unes espectaculars vistes. Té unagran oferta d’activitats: visites per la muntanya, esquí (68 piestes), Fitness Center, patinatge sobre gel. Té 1 funicular, 6 telecadires i 2 remuntadors. A més a més, té una escola d’esquí per aquells que s’inicien en l’activitat.

· Eaglecrest (núm 2 en el mapa): és un resort petit que es troba a Juneau, per tant, l’única manera d’arribar-hi és o bé en vaixell o bé en avió. En aquestresort el client pot estar tranquil. Gran part dels visitants són famílies locals. Els equipaments són força nombrosos: restaurants, botigues, etc. Els caps de setmana i vacances hi ha un servei d’autobús, cada viatge val 3 dólars.

· Hilltop (núm 1 en el mapa): aquest resort ofereix la possibilitat de practicar diverses modalitats d’esquí: esquí alpí, esquí nocturn, snowcat; a méstambé es poden practicar altres activitats com snowboard. Hi ha tota una sèries d’àrees restringides. L’alçada máxima és de 272 metres. Trobem tres tipues de pistes clasificadse com: fàcils, difícils i molt difícils. El resort obre al novembre i el tancament sol ser a l’abril. Hi ha la possibilitat de llogar l’equipament i també de monitors.

· Moose Mountain (núm 3 en el mapa): aquestresort està situat en un lloc estratègic ja que es beneficia dels vents procedents del nord-est. Hi ha un servei d’autobús per arribar-hi. Hi ha pistes per a tots els nivells d’esquiadors i és un resort on l’esquiador pot estar tranquil, és a dir, sense saturacions.

· Mountain Eyak (núm 4 en el mapa): en aquest resort únicament s’hi pot practicar esquí alpí i snowboard. Ofereix la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esqui
  • Esqui
  • esqui
  • El mercat
  • mercat
  • mercat
  • Esqui
  • esqui

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS