Metales de transición. Laboratorio Quimica inorgánica II

Páginas: 5 (1027 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
Reactius i perillositat
Dissolucions 0,1 M de sals de:
- Mn(II): combustible. Per inhalació causa tos, i per ingestió dolor abdominal i nàusees.
- Ni(II): inflamable en forma de pols, pot desprendre fums tòxics en cas d’incendi. Per inhalació causa tos.
- Co(II): la pols pot incendiar-se amb l’aire o l’oxigen. Per inhalació provoca tos, dolor de gola i sibilància; per contacte amb els ulls ila pell causa enrogiment; per ingestió, dolor abdominal i vòmits.
- Cu(II): combustible. Per inhalació causa tos, dolor de cap i de gola. Per contacte amb la pell i ulls causa l’enrogiment. Per ingestió provoca dolor abdominal, nàusees i vòmits.
- Zn(II): altament inflamable. Per inhalació causa sabor metàl·lic, febre dels fums metàl·lics. Pell seca. Per ingestió causa dolor abdominal, nàuseesi vòmits.
- Sulfat de ferro (II) FeSO4: causa irritació en el tracte respiratori si és inhalat. Irritació en pell i ulls i dolor. La ingestió en grans quantitats pot provocar nàusees, vòmits o diarrea.
- Sulfat de crom (III) Cr(SO4)3: lleugera toxicitat. Pot causar irritació en la zona ocular.
- Hidròxid potàssic sòlid, KOH: no és combustible, en contacte amb aigua escalfa i pot provocarignició. Per inhalació causa tos, dolor de gola, sensació de cremadura. En contacte amb la pell i ulls causa enrogiment, dolor, cremadures greus. Per ingestió provoca dolor abdominal, cremadures en la boca i la gola, nàusees, vòmits, shock o col·lapse.
- NaOH: no és combustible, en contacte amb aigua escalfa i pot provocar ignició. Per inhalació causa tos, dolor de gola, sensació de cremadura. Encontacte amb la pell i ulls causa enrogiment, dolor, cremadures greus. Per ingestió provoca dolor abdominal, cremadures en la boca i la gola, nàusees, vòmits, shock o col·lapse.
- NH3 3 M: inflamable, les mescles gas/aire són explosives. La inhalació produeix sensació de cremadura, tos, dificultat respiratoria, dolor de gola. E n contacte amb la pell i els ulls, enrogiment, cremadures, dolor iampolles. En contacte amb líquid congelació.
- NH4Cl: no combustible. Per inhalació provoca tos, a la pell i als ulls causa el seu enrogiment i per ingestió nàusees, dolor de gola i vòmits.
- HCl: no és combustible. Corrosiu. Per inhalació sensació de cremadura, tos, dificultat respiratòria, dolor de gola. En contacte amb pell i ulls és corrosiu, dolor, cremadures profundes. En contacte amb líquidcongelació.
- H2O2: no combustible. Per inhalació i ingestió causa dolor de gola, tos, vertigen, dolor de cap i abdominal, nàusees, distensió abdominal. En contacte amb ulls i pell corrosiu, taques blanques, enrogiment i cremadures.
-KMnO4: no combustible, però facilita la combustió d’altres substàncies. Per inhalació provoca sensació de cremadura, tos, dolor de gola. En contacte amb la pell i ullscausa enrogiment, cremadures i dolor. Per ingestió causa sensació de cremadura, dolor abdominal, diarrea, nàusea, vòmits, shock o col·lapse.
Qüestions prèvies
1. Escriure les configuracions electròniques dels elements del bloc d i dels ions M2+ i M3+ de la primera sèrie de transició.
Cr: [Ar] 3d5 4s1 Cr2+: 3d4 Cr3+: 3d3
Mn: [Ar] 3d5 4s2 Mn2+: 3d5 Mn3+: 3d4
Fe: [Ar] 3d6 4s2 Fe2+:3d6 Fe3+: 3d5
Co: [Ar] 3d7 4s2 Co2+: 3d7 Co3+: 3d6
Ni: [Ar] 3d8 4s2 Ni2+: 3d8
Cu: [Ar] 3d10 4s1 Cu2+: 3d9
Zn: [Ar] 3d10 4s2 Zn2+: 3d10
2. ¿Quins estats d’oxidació presenten els elements de la primera sèrie de transició ?. Indicar en cada cas els que siguen més estables.
Sc(III); Ti(II, IV); V(II, III, IV, V); Cr(II, III, VI); Mn(II, III, IV, V, VI, VII); Fe(II, III); Co(II, III);Ni(II, III); Cu(I, II); Zn(II).


3. A partir de les dades de potencials E°(M2+aq./M) y E°(M3+aq./M2+aq.) per als elements de la primera sèrie de transició, discutiu la reactivitat dels metalls front als àcids minerals, així com l’estabilitat relativa dels estats d’oxidació II/III en medi àcid.
E°(M2+aq./M)
Sc: - Cr: -0,91 V Co: - 0,277 V Zn: -0,76 V
Ti: -1,63 V Mn: -1,19 V Ni:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencias quimicas de los metales de transicion
  • Química de los metales transición
  • Química Inorgánica De Metales Pesados
  • Laboratorio De Quimica Inorganica
  • Laboratorio De Quimica General Inorganica
  • Laboratorio Quimica Inorganica Tp3
  • Laboratorio Quimica Inorganica Soluciones
  • laboratorio de funciones quimicas inorganicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS