Mil Cretins- Quim Monzó

Páginas: 13 (3006 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Mil cretins, per Joaquim Monzó


PRIMERA PART
1.Quin creus que és el significat del títol del llibre? Explica-ho amb 5 línies màxim.
Crec que el llibre té aquest títol perquè a cada petit conte que hi ha dintre, s’hi caracteritza que el protagonista o la persona que du a terme les activitats principals de la història, se’l podria qualificar com a cretí per la seva inutilesa, tontería però sien posem en el seu lloc i ens passés a nosaltres, ens semblaria que actuem de manera normal.

2.Fes un resum-síntesi de cada relat classificant el tema que tracta: dolor, vellesa, mort, amor.
-El Senyor Beneset: tracta d’un home que va a visitar son pare que està en una residència. Aquest relat parla de vellesa i de la mort, de com aquesta està afectant al senyor Beneset.
-L’amor és etern:un noi i una noia es troben cinc anys després d’haver mantingut una relació i comencen a quedar de tant en tant. Però un dia el noi troba un document on diu que la noia està malalta i li queda poc temps de vida, així que decideix dir-li de viure junts, disputa que quan havien estat sortint havia causat diversos problemes. A mesura que passa el temps ell s’adona que viu i s’ha casat amb ella perpena i que està esperant a que arribi el dia en que es mori. De sobte una nit ella li diu que ha superat una malaltia que tenia des que ho van deixar gràcies a que ell torna a estar amb ella des del dia que es van trobar en aquella cantonada.
-Dissabte: es un relat que tracta d’una dona gran que vol desfer-se de totes les coses que té a casa i van pertànyer al seu marit, del qual no es donainformació sobre d’on pot ésser. Per la manera com ella actua, es dedueix que fa tot això per dolor, ja que amb les fotografies du a terme el mateix procediment que feia servir quan era jove i s’enfadava amb alguna persona. La vellesa i el pas del temps també juga un paper important amb els records i els pensaments que té ara la dona.
-El picador: dos amics alquilen un pis que està davant dels bars denit més populars per a així portar dones i mantenir relacions sexuals amb elles. Les coses canvien i els dos homes acaben divorciant-se de les seves respectives dones. Un deixa d’anar al pis perquè està massa ocupat i a l’altre l’embarga una empresa que vol comprar l’edifici i al final mor de càncer. En aquesta història s’identifica l’amor per la llibertat de la vida i com l’amic del Beristain nol’havia aprofitat com ho havia fet ell abans de morir.
-La paternitat: parla de com un company seu de treball odia la idea de tenir fills i quan mor de càncer, el narrador explica un somni que té en el qual el seu company mort té dos fills que ha engendrat quan ja era sense vida, els quals són una mica estranys i fan molt feliç el seu pare.
-Miro per la finestra: un home mira per la finestra idescriu tot el que veu, fa suposicions de les coses que poden estar passant en un altre lloc si ell hi visqués allà i de les coses que té davant però a les quals la seva vista no hi arriba. Fa això perquè es preocupa massa per les coses de la vida, per advertir al seu fill del que ha de fer i del que no per a que així no corri tants riscos a equivocar-se. Té por perquè no gaudeix de les petites cosescom l’amor que té un petó del seu fill. Està tan capficat en el que podria passar que pensa després en el goig que podria haver sentit si hagués estat més atent al que passava.
-La lloança: un escriptor molt conegut es sent incòmode i amenaçat per un noi que està començant a escriure. Aquest, conegut com a Guillot, rep una bona crítica de l’escriptor popular i comença a anar darrere d’ell per aaconseguir que quedin i pugui parlar amb ell. Però Broto, el bon escriptor, sempre ho acaba deixant de banda. A mesura que passa el temps, Guillot continua darrere seu i Broto es comença a sentir amenaçat perquè veu com aquest nou escriptor va creixent literàriament, i al ser crític literari d’un diari, criticaria les obres noves que ell publiqués. Es podria dir que sent por a la mort de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quim Monzó
  • Quim Monzó
  • QUIM MONZÓ
  • Quim Monzó
  • redacción Quim monzó
  • L'illa de Maians, Quim Monzó
  • Redacció "Quim Monzó"
  • Ressenya de Mil Cretins

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS