Montar los servicios de un servidor con linux

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 26 (6491 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 14 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
[pic]

ÍNDEX

Introducció Pàg: 3

Serveis

Servidor de disc (nfs) Pàg: 4

Servidor de disc (Samba) Pàg: 6

Servei DHCP Pàg: 7

Servei DNS Pàg: 10

FTP Pàg: 14

Telnet Pàg: 15

Servidor Apache (web) Pàg: 16

Quota de disc Pàg: 18

Webmin Pàg: 20

Conclusions Pàg: 21

Fonts d’informacióPàg: 22

Introducció

La instal·lació de la meva distribució de Linux està feta sobre una partició primària de tipus de sistema de fitxers Linux Ext3 de 40 Gb més o menys.
Després també n’hi ha una altra de lògica de tipus Linux Swap de 2957’1 Mb que està dins una extendida primària.
La distribució Linux que he instal·lat i amb la que ha estat muntat el servidor es laUbuntu versió 7.04.
El treball ha estat realitzat amb el programa OpenOficce 2.0 desde l’entorn gràfic de l’Ubuntu.

Durant tot el procés de muntar els diferents serveis del servidor, sovint ens veiem amb la necessitat de instal·lar paquets, i això es fa amb la comanda apt-get install, però la meva versió de l’Ubuntu hem donava problemes amb la comanda ja que el fitxer sources.list no estavacorrectament configurat per la versió que tinc instal·lada, per lo que m’he vist obligat a la majoria d’instal·lacions a no utilitzar la comanda apt-get install sinó a buscar alternatives, molts paquets els he instal·lat amb el “Gestor de paquetes Synaptic” com es va indicant a lo llarg del treball i alguns també directament desde les pàgines web per després instal·lar-los amb el “Instal·lador depaquetes Gdebi”.

A l’hora de fer les instal·lacions sovint hem donava errors per dependència de paquets per lo que em veia obligat a instal·lar els paquets que hem faltaven, per això vaig trobar una pàgina web amb descàrrega directa que hi havia tots els paquets amb les seves diferents versions i totes les compatibilitats de processador. La web es la http://yu.php.net/ubuntu/pool/main/.

Servidor dedisc (nfs)

El servidor de disc (nfs) Serveix per poder compartir l’espai del teu disc en una altre màquina.
La instal·lació es pot fer amb la comanda apt-get install des de la consola, degut a que en la meva màquina em fallava la comanda apt-get i tenint en compte que la meva distribució Linux té entorn gràfic, he fet la instal·lació del paquet amb l’entorn gràfic aSistema⋄Administración⋄“Gestor de paquetes Synaptic”, he instal·lat el paquet nfs-common ja que el paquet nfs-kernel-server ja el tenia instal·lat. Amb l’aplicació del gestor de paquets Synaptic vendria a ser el mateix que fer un apt-get a la consola. Es possible que s’hagin d’instal·lar mes paquets apart del que necessites degut a la dependència de paquets ja que el paquet nfs-common necessitava altres paquets que hem vaobligar a instal·lar per el seu correcte funcionament.
Un cop instal·lats els paquets podrem comprovar que s’ha creat un fitxer dins el directori /etc amb el nom exports.
Per configurar correctament un servidor de disc (nfs) s’han de configurar dues parts: la part del servidor i la part del client.
Per configurar la part del servidor es fa editant el fitxer exports que s’ha creat amb la instal·laciódel paquet nfs-common dins el directori /etc.
L’he editat amb l’editor de text Vim, ja que el Vi em donava bastants problemes a la meva distribució Ubuntu, l’editor Vim es el mateix que el Vi però millorat.
En principi dins el fitxer exports només hi trobem :

# /etc/exports: the acces control list for filesystems which may be exported
# to NFS clients. See exports(5).
#
#Example for NFSv2 and NFSv3:
# /srv/homes hostname1(rw,sync) hostname(ro,sync)
#
# Example for NFSv4:
# /srv/nfs4 gss/krb5i(rw,sync,fsid=0,crossmnt)
# /srv/nfs4/homes gss/krbi5(rw,sync)
#
Es a dir una breu explicació del servei i dos exemples de com editar-lo; un per la versió 2 i 3 de NFS i un altre per la versió 4 de NFS.
Totes aquestes línies no afecten per res al fitxer ja que...
tracking img