movimientos migratorios

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
ELS MOVIMENTS MIGRATORIS
Els moviments migratoris són aquells que contemplen desplaçaments de grups humans. El concepte s'utilitza en relació a un canvi deresidència, les persones que migren deixen de viure en un poble, ciutat o país, i passen a viure en un altre diferent.
Classes
Els moviments migratoris poden ser interns o externs:
-Migracionsinternes: són els desplaçaments que transcorren dins dels límits d’un país. Es realitzen en general, des d’una ciutat més petita als centres urbans de major grandària, o bé des del camp a la ciutat.Aquests tipus de migració es pot dividir en estacionals, que es quan l’emigrant sempre torna el seu lloc de residència, com les vacances d’estiu, o en definitives, que es quan suposen un canvi de residènciadefinitiu.
-Migracions externes: són els desplaçaments que la població realitza fora dels límits del seu país.
Aquests moviments poden ser continentals, quan es desplacen dins d’un mateixcontinent, o intercontinentals, quan des del seu continent d’origen es desplacen a un altre continent.
Motius
Les causes que originen les migracions són variades, però sense cap dubte des de temps remots lamés important va ser l’econòmica, ja sigui per recerca d’una millora qualitat de vida, per la pobresa imperant en el lloc d’origen o per recerca de feina. També trobem causes com les naturals, que esprodueix al escollir un lloc per viure amb un millor clima o quan el lloc on vivíem va patir una catàstrofe natural, o com les socials que pot ser quan hi ha fam, guerres o persecucions de tipuspolític o religiós i les persones han de sortir del seu país.
Etapes migratòries de l’Espanya industrial
-Migracions exteriors:
Entre 1945 i 1960: la migració transoceànica es va recuperar. Les causesque ho van permetre van ser l’autorització per sortir lliurement d’Espanya (1946), l’aixecament de l’aïllament internacional per part de l’ONU (1950) i el canvi d’actitud dels Estats Units respecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • movimientos migratorios
  • Movimientos Migratorios
  • Movimiento Migratorios
  • movimientos migratorios
  • Los movimientos migratorios
  • Movimientos Migratorios
  • MOVIMIENTOS MIGRATORIOS
  • Movimientos migratorios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS