Necesidades Humanas

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 19 de enero de 2013
Gonzalo Vintimilla 1rA BATX

LES NECESSITATS HUMANES

Una necessitat humana es pot definir com la sensació de carència d’alguna cosa i el desig de satisfer-la.Aquestes necessitats (26) creixen i disminueixen al llarg de la vida de cada individu, ja que a mesura que satisfà les seves necessitats materials (23) (menjar, habitatge...), l’home comença a buscar lasatisfacció en altres més complexes que ocupen el predomini del seu comportament i es tornen imprescindibles. Com per exemple l’acceptació social, que forma part de les necessitats afectives (25),destinades a ajudar les persones a sentir-se bé, tant en l’àmbit emocional (39), com en el sentimental (11) i espiritual. A continuació trobem les necessitats intel·lectuals (24), destinades a desenvoluparel coneixement (52).
L’ésser humà és un ésser natural (constituït per un cos físic) i cultural (44). Aquests dos aspectes són inseparables perquè influeixen en l’home i determinen el seucomportament. La natura bé donada per naixement, en canvi la cultura l’ha hagut d’inventar l’home i consta de: civilització tècnica (7) (saber fer (13)) i civilització moral (saber (14)comportar-se). En laprimera troben la saviesa artística (12) que serveix a l’home per transformar la matèria natural per produir bens i així satisfer les seves necessitats materials esmentades. Per tant, es tracta d’unsaber treballar (6), de la qual l’home s’ha especialitzat (ex. artesania (55)). Aquesta economia productiva (41) que l’ésser humà necessita per sobreviure ha estat possible gràcies a les arts útils perla vida (54) que posseeix. A més, el treball a permès a l’home satisfer el desig d’estar, en la mesura del possible, protegit contra el perill. Això ho podem veure reflectit, per exemple, en elstalaiots (8) que servien d’estructures defensives.
En el segon tret de la cultura s’esmenta l’art (56) de saber conviure amb els altres (47). Aquest fenomen social (33) inclou els comportaments i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Necesidades Humanas
  • Necesidades Humanas
  • Las necesidades humanas
  • Las necesidades humanas
  • Necesidades humanas
  • Necesidades humanas
  • Necesidades Humanas
  • Necesidades humanas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS