nietzche

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2013
NIETZCHE
VIDA:
Va néixer a Rocken lützen a 1844. El seu pare va morir quan ell era petit. La seva infantesa es va desenvolupar en un ambient femení ( mae, germana, 2 tietes i avia). Va estudiarfilologia classica, va ser anomenat catedratic n filologia grega ( universitat de Basilea).

REALITAT:
el llenguatge es una convencio que no es representa l’essencia de les coses, la realitat sempreesta canvuabt, i els conceptes son fixos.
La ciencia falseja la realitat en intentar rehuir-la a lleis.

1. realitat ( vida):
La primera obra que fan es el naixement de la tragedia ( critica delsgrecs anteriors a la epoca classica ( Sócrates).

1.1 dionisiac i apol·lini:
apolo: es el deu de la llum, de lordre, de la mesura, rao, individualització, bellesa estatica, deus olimpocs. Artsestatiques ( el món es representa amb algu estattic, epopeis, escultura i arquitectura).
Duionis: deu dlel vi, orgies, desmesura, vital , creatiu, obscuritat, i foscor. Arts en moviment: poemas, liricai musica.
( per a nietzhe totes dues son la tealitat. La ciencia ha Arafat nomes la part apolinisia i per aixo ho hem de compensar aquesta visió).

1.2 Critica a la filosofia:
n. critica lafilosofia perque ha intentat rehuir la realitat a conceptes. Critica als filosofs en una cosa ficticia ( el primer filosof decadente es Sócrates, el segon es plato amb el mon de les idees, i el tercer deu,quan diu que la felicitat es troba en el mon intangible.

2. Etica:
2.1 Critica a la moral occidental: la moral dels senyos va ser substituida per la moral dels esclau, per culpa dels sacerdorts.I aquesta moral, a traves del cristianisme, es la que predomina en el mon occidental. Ell vol recuperar la moral dels senyors: fortalesa, joia, salut, fermesa, poder, superació…)

2.2 mort de Déu:lamort de Déu representa la mort del fonament dels valors cristians. Apareix el ateisme ( persones que no crecen en Déu) i a partir daqui apareix la segona obra: aixi parla Zaratrusta: la mort de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzche
  • Nietzche
  • nietzche
  • Nietzche
  • nietzche
  • Nietzche
  • Nietzche
  • nietzche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS