Nike

Páginas: 7 (1710 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
L’INTERIOR
Orígens
Hem analitzat la botiga Nike de passeig de gràcia, està situada en un dels carrers més cars de la ciutat i té una superfície de 600 m2. L’entrada és tota de vidre i hi ha un aparador sense paret que el separi de la botiga de manera que et permet veure l’interior. La botiga té tres pisos que a la vegada formen tres zones: a la planta 0 hi ha la zona de futbol; a la 1, hi ha elbàsquet i on et pots personalitzar les espardenyes; i la -1, hi ha la roba d’esport com el futing i la que no és d’esport, però informal.

Planta 0
Un cop dins el primer que et trobes són les equipacions i complements com botes, bosses, pilotes, del barça. En aquesta planta s’hi poden veure tres tipus diferents de terres: el de l’entrada que és de rajola d’un color gris molt clar, una mica mésen dins hi ha cautxú igual que el que s’utilitza als camps de gespa artificial per evitar que els jugadors rellisquin i a zona on hi ha les sabates és de gespa artificial. Les parets combinen el negre amb tons gris fosc i la tota la il•luminació són focus repartits amb guies paral•leles al sostre que il•luminen els productes.

Planta 1
En aquesta planta s’hi troba la roba i complements debàsquet i una zona vip on et pots personalitzar les teves espardenyes. En aquesta planta només hi ha dos tipus de parquet, un és el mateix tipus que s’utilitza a les pistes de bàsquet i el que hi ha dins la zona vip és d’un color més fosc. Les parets tant el color de les parets, com la il•luminació són igual que a la planta 0.

Planta -1
Finalment tenim una planta soterrada on hi ha la roba decarrer o informal i la roba per fer altres esports com anar a corre. Aquí també s’hi troben els emprovadors. En aquesta zona tant el terra com la major part del mobiliari són de fusta clara i, a diferència de les altres dues plantes, les parets estan pintades de color blanc, però la il•luminació segueix essent la mateixa.

Conclusions
Hem pogut veure que és una botiga en general fosca perquè permés il•luminació que hi hagi el color fosc de les parets absorbeix tota la llum excepte al pis que està per sota el nivell de carrer perquè no sembli un espai tant tancat. Utilitzen molt el vidre, en podem trobar tant a la façana de l’entrada com en els expositors, especialment els de sabates. També hem observat que utilitzen molt la corba tant a l’hora de canviar de paviment com en el mobiliari(els mostradors, els expositors, les escales). Tots aquests elements són els que fan de Nike una marca elegant i sofisticada.

PRODUCTE
És difícil pensar que una companyia líder en indumentària esportiva hagi nascut de la idea d’un estudiant de periodisme d’importar sabatilles japoneses als Estats Units. La visió creativa i revolucionària de Phil va ser prendre aquest calçat bàsic perconvertir-lo en un article de moda. Amb el nostre treball tractem de donar a conèixer diferents aspectes de Nike, la seva història i fundació, la seva fabricació, el seu logotip, el seu mercat i les seves campanyes. És una empresa que va començar de zero i es va convertir en una de les companyies més grans del món. Sona impactant pensar com d’una banda trobem un món on la marca ho és tot, en el qual si lamajoria de la gent no vas veure-hi no és ningú, un món on per a molts ser algú vol comprar, en aquest cas, les sabatilles més cares de Nike. Des dels seus començaments, Nike va innovar dia a dia buscant un sol objectiu: millorar l’acompliment dels esportistes. El 1972 Bill Bowerman, entrenador exigent i dedicat d’atletisme i cofundador de Nike, desenvolupa l’1 º gran innovació en el calçat esportiu:la sola waffle. Una sola duradora, més lleugera, amb una tracció excel · lent i gran amortiment. Abocant goma en una wafflera, Bil Bowerman va descobrir el que va ser el motlle per a totes les futures innovacions de Nike.

PRODUCTES D’ESPORT
Football
Shoes Clothing Accessories

Runing
Shoes Clothing Accessories

Women’s training
Shoes Clothing Accessories

Men’s training
Shoes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nike
  • Nike
  • nike
  • Nike
  • Nike
  • Niko
  • nike
  • Nike

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS