Opiniones

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
APUNTES DE GEOGRAFIA.

ORGANITZACIÓ POLÍTICA I ADMINISTRATIVA DEL TERRITORI DESDE L'ESCALA LOCAL FINS LA U.E.

-Principal organització social es L'ESTAT que regula les relaccions entre elsindividuüs i els diferents grups i les relaccions amb el exterior.

-Formes de govern dins la democràcia segons les ideoligies polítiques i econòmiques.
LIBERALISME ECONÒMIC que l'estat intervingui en laeconomia.
SOCIALISME COMUNISTA el estat te el control de la economia per garantir la distribució igualitaria de la riquesa.
ECONOMIA SOCIAL DE MERCAT llibre mercat pero subordinat a les finalitatssocials: ensenyament públic i obligatori fins als 16,sanitat de qualitat per tothom i sistema de assegurances i pensions per a tots.

-Segons com es distribueix el podr d l'estat sobre el territori:ESTATS CENTRALITZATS les decisions afecten a tots per igual,concentra els ingresos i els distribuiex segons politiques concretes.l'autonomia de l'administració local es petita o nula.
ESTATSDESCENTRALITZATS.el poder es reparteix en unitats territorials més petites amb autonomia propia i amb poders exclusious,l'educació,la sanitat, la justicia, l'ordre entern...són materies amb exclusivitat depoder.Dins d'aque destaquen les FEDERACIONS que esla unió d'un nombre d'estats parcialment autónomes que estan unides per un govern(federal).L'autonomia dels estats que la formen es reconeixconstitucionalment i no pot ésser alterada per una decisió de govern central. La forma de govern d'una federacio s'anomena federalisme.

-Formes de la geografia política
FRONTERES reforça la territorialitati la diferenciació espacial,el control sobre les persones,recorsos i activitats es més facil.la frontera implica un principi d'inclusió o exclusió a més limita a les persones i els béns també limitaa les idees.
De manera genèrica les fronteres ens venen delimitades sobre el mapa de manera artificial i no ens fan referencia al medi físic,la historia, la cultura i economía dels difrents estats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Opinión
  • mi opinion
  • Opiniones
  • Opinion
  • Opinion
  • Opinion
  • Opiniones
  • OPINION

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS