Pac 2 pedagogia social

Páginas: 11 (2729 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2012
Assignatura Pedagogia Social
PAC-2 CAMPS D’INVESTIGACIÓ DE PEDAGOGIA SOCIAL



1- “En el ejercicio profesional (educación social) de la disciplina que nos ocupa (pedagogía social), el disfraz del universo concentracionario aparece bajo el lema de la prevención de los conflictos sociales, y se despliega en los dispositivos de gestión diferencial de las poblaciones”

Aquestparàgraf fa referència a la nova forma de fer de l'educació social conseqüència del nou tractament de la Pedagogia social des-de la seva epistemologia. Una nova definició del camp científic a partir de les tecnociències i la biopolítica que dóna lloc a un control de les poblacions anomenat prevenció. La política ha traslladat els seus objectius cap al esser humà, és a dir, totes les accions són per elbenestar de la persona i això els proporciona una excusa per introduir-se a la vida dels demés i controlar les seves accions sota el lema del seu benestar mitjançant les noves tecnologies, aquí sorgeix el tecnopoder i la biopolítica, encarregats de prevenir qualsevol conducta perillosa pel benestar de la societat en el seu conjunt a partir de les tecnologies, les quals faciliten el control ietiquetatge d'aquests individus "perillosos" per a la població, és a dir, en risc de conflicte social. Aquí sorgeix el disfrès del univers concentracionari, és a dir, concentrar un seguit de persones degut a les seves característiques, com per exemple les presons, amb l'objectiu disfressat de prevenció dels conflictes i això és dóna en els mitjans de gestió diferencial de les poblacions (immigrants, dones, joves, drogodependents,etc.)

Com a conseqüència la gestió d'aquests fets és dona en la formació dels educadors i les accions que desenvoluparan en un futur amb les noves tecnologies, és a dir, sota el perfil poblacional en el que treballin basat en un seguit de diferències, aquest perfil tindrà un recorregut social dins d'un circuit especial per aquest perfil (com diu V. Núñez en else article del 2007 sobre la Pedagogia social) i aquestes dades s'ubiquen en un fitxer d'aquests subjectes, així que per prevenir aquestes conductes perilloses han de vigilar-nos ubicant-nos en un arxiu i pel qual poden utilitzar recursos d'una forma impunitària per la erradicació d'aquestes conductes amenaçadores per a la població "sana".

En definitiva amb les noves tecnologies és fa possibleel fet de categoritzar a les persones creant-los un perfil a partir de qualsevol criteri de diferenciació el qual utilitzen avui dia els polítics per "sanejar" la població. Tot això provoca una vigilància amb el nom de prevenció, i en lloc d'esperar la conducta per a solucionar les conseqüències d'aquestes és "preveu" aquesta conducta abans de que es doni lloc i s'actua amb l'excusa que podriaser perillós per a la població i la mateixa persona que executa l'acció amenaçant.



2. LA FUNCIÓ DE LA PEDAGOGIA SOCIAL SEGONS LES APORTACIONS DEL TEXT.

L’article de la Violeta Núñez està condicionat per un moment decisiu en què s’ha de tornar a plantejar les possibilitats de la pràctica pedagògica, i traspassar el fet reduït de produir patrons hipotètics , sistemàtics i empírics a lescircumstàncies de l’elaboració del seu discurs intern. Amb una visió de la pedagogia social que aposta més per qüestionar èticament les conseqüències del seus plantejaments com a disciplina .(Núñez, 2003, p.112).


Entre els mètodes epistemològics clàssics antiquats i els modernes que transformen els seus resultats en producte comercial, les noves regles del joc, el afany de control queimpulsa la figura dels operador com a operador utilitzat pel tecnopoder per a la prevenció i el control social.

En aquest voràgine l’autora, defineix i relaciona la funció de la pedagogia social amb la reestructuració conceptual del coneixement teòric (epistemològic), amb caràcter altruista al magre de les exigències sorgint de l’actualitat. Així com la generació de coneixements bàsics sense...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pedagogia social pac 1
  • Pac Pedagogia Social
  • PAC 1 pedagogia Social
  • pac 2
  • pac 2
  • PAC 2
  • PAC 2
  • Pac 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS