Papel Educador/a infantil

Páginas: 2 (411 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2013
M2.Didàctica de l’educació
Unitat formativa 3.
El paper de l’Educador/a infantil

Per mi l’educador infantil te dos papers fonamentals a realitzar ,un es el perfil professional i l’altre lescompetències personals i socials .
Els educadors acompanyen els processos de creixement i desenvolupament infantil i organitzen contextos rics d’interacció,i ho fan des de la professionalitat,però enuna tasca compartida amb les famílies i la comunitat educativa de l’escola. Cal tenir ben clar quin és el paper que correspon als uns i als altres.
En el dossier que hem llegit també ens donainformació sobre un gran repte i es potenciar la educació infantil sense estereotips sexistes, perquè defineixi maternitat i paternitat com la realitat de la perspectiva de gènere. D’aquesta manera tambévolen afavorir i promoure la inserció laboral tant a nois com a noies.
Perfil professional: L’educador infantil ha de tenir una bona base de coneixements de psicologia, pedagogia i puericultura(perprevenció i educació per la salut), coneixements que haurà d’actualitzar periòdicament i contrastar amb la pràctica docent quotidiana per tal de millorar-la. També ha de tenir una mirada crítica entorn delmón canviant on vivim, saber interpretar- lo, i, més enllà de les teories i formulacions pedagògiques.
Cal que també conegui tècniques i recursos didàctics per orientar les activitats educatives:preparar el material, organitzar l’espai, les activitats quotidianes, en resum, crear les condicions necessàries per afavorir l’activitat autònoma i el desenvolupament de les capacitats de l’infant.Les competències personals i socials :
L’educador ha d’estar obert a noves propostes que ajudin a millorar l’educació dels infants i a l’enteniment i coordinació entre els diferents membres queintervenen en el procés,i mostrar sensibilitat envers les dinàmiques socials,obert a l’entorn i a la intervenció amb les famílies.
I com tots sabem ha de ser un punt de referència ja que per els infants...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Papel De La Educadora
  • El Papel De La Educadora
  • El papel del educador
  • El papel del educador
  • El papel del educador
  • El papel de la educadora
  • “El papel de la educadora o el educador”
  • Educadora de infantil.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS