Partenó

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2011
PARTENÒ
a) Situeu l’obra triada en el temps i relacioneu-la breument amb el seu context històric.
Situat al sud de l’acròpoli d’Atenes, el Partenó és un dels temples més importants de Grècia.Ictinos i Cal·lícrates foren els arquitectes que el dissenyaren, mentre que qui va dirigir l’obra va ser Fídies. Es construí entre el 447 i el 438 aC, el que l’inclou dintre el Període Clàssic de l’AntigaGrècia. Aquest període s’inicià el 479 aC amb la victòria grega sobre els perses a les Guerres Mèdiques. En aquesta època, hi aparegué una important reforma política: la implantació de la Democràciade la mà de Pèricles (470aC).
b) Digueu a quin estil pertany l’obra que heu triat. Enumereu cinc característiques d’aquest estil.
El Partenó és un obre d’estil grec clàssic, amb lescaracterístiques següents d’aquest estil:
* Antropocentrisme: és un art fet a la mida de l’home, l’ésser humà serà el punt de referència de l’art, els edificis grecs van ser construïts a escala humana.
*Religiositat: el temple és la màxima expressió de l’arquitectura grega, eren els espais de culte a les divinitats i on es guardaven els tresors d’aquesta.
* Material: el marbre era el material queempraven en les seves construccions, tallat en forma de carreus regulars i ben escairats.
* Equilibri amb la naturalesa: els grecs, més que arquitectes, són considerats escultors d’espais. Lesseves construccions es troben perfectament integrades en el medi ambient.
* Bellesa: és un altre tret essencial en l’art grec clàssic, ja que consideraven que tot allò que no era bell era pecaminós.* Escultura complement de l’arquitectura: una gran part de l’escultura gerga s’integra totalment en l’obre arquitectònica.

c) Tipus de planta, parts interiors i exteriors, descripció delselements de suport i suportats, i estructura de la façana exterior.
El Partenó és una de les obres arquitectòniques més coneguda de l’estil dòric. L’estructura s’erigeix sobre una base de tres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Partenó
  • Partenó
  • Parteno
  • El Partenó
  • El Partenó
  • partenó
  • El Partenó
  • Partenó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS