Personatges de l'auca del senyor esteve

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (400 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Personatges
El senyor Esteve (Estevet, Esteve, senyor Esteve)
És el personatge principal de la novel•la.
Naixement (I, 1). Primers trets de la seva personalitat (I, 2). Primer any de la seva vidai configuració del seu tarannà: “Per lo demés no feia cap nosa a ningú. Si no haguessin sabut que el tenien, ni s'haurien adonat que hi fos.” (I, 5).
A (I, 6) inicia els seus estudis en una acadèmiadel barri. Sabem que a catorze anys els finalitza en haver après les quatre regles bàsiques (I, 8); serà en aquest moment que s'incorporarà en el negoci familiar. Hi entra amb “ideies de progrés” iaprèn ràpidament a portar la botiga. L'Estevet encara és més “botiguer” que el seu avi i el seu pare: “ [...] però l'Estevet era un portento: ni tenia intencions de fumar, ni ganes de sortir, ni decórrer, ni cap d'aquelles expansions que perden a tants i tants joves.” (I, 8).
A (I, 9) l'Estevet ja té vint anys.

El senyor Ramon
És el pare de l'Estevet, el futur senyor Esteve. Personatge arquetipde la burgesia comercial barcelonina: pràctic, seriós, assenyat (I, 1).

Roseta
Dona del senyor Ramon i mare de l'Estevet (I, 1). Descripció física (I, 5).

El senyor Esteve
Pare del senyorRamon i avi de l'Estevet. És el fundador de “La Puntual” (I, 2). És un home pràctic, treballador, sempre preocupat per la prosperitat del negoci familiar. En tenim una mostra el dia del bateig del'Estevet: “Primer és el comerç que el bateig [...]” (I, 3), quan el carro en què porten el nét a batejar es troba enmig d'un embús. Serà aquest personatge qui ens dirà què és allò que caracteritza un boncomerciant (I, 3). Fa el primer petó al seu nét Estevet quan, a sis anys, comprova si un bitllet és fals (I, 5).

Senyora Felícia
És la dona del senyor Esteve i, per tant, l'àvia de l'Estevet (I, 2).Senyora Pepa
Aquest personatge es caracteritza perquè no té salut: “gastava de tot, menos salut” (I, 2).

Josep Forment
Amic de confiança i conseller de la família. Fa més de vint anys que...
tracking img