Planol urba

Páginas: 2 (349 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
COMENTARI D’UN PLÀNOL URBÀ

En estudiar un plànol cal que ens fixem, en primer lloc, en l’escala. L’escala d’aquest plànol urbà, està representada en forma de relació, és de: 1:25000, enspermet veure el conjunt de la ciutat de Blanes per així poder analitzar la seva estructura i la seva morfologia global.
Com ens trobem davant d’un plànol general, ens hem de fixar en el traçat de laciutat, tenint en compte que les ciutats són el resultat de la seva evolució històrica, per tant, la morfologia urbana varia amb el pas del temps.

El tipus de plànol que trobem al casc antic,que és aproximadament el Carrer Ample, i els dels costats, tenen un tipus linial, ja que tenen un carrer principal (Carrer ample), i totes les cases i edificis seguint-lo. De la mateixa manera,passa el mateix des del Carrer Anselm Clave fins al Carrer Jaume Ferrer, que tots els edificis i cases segueixen el carrer, fins arribar al passeig marítim de Blanes.
A la part dels pins, trobemun tipus de plànol ortogonal, en quadrícula, ja que les cases estàn fetes en una superfície quadrada i totes de la mateixa manera, i creen “manzanas de casas” d’aquesta manera.

El plànol enspermet distingir la disposició de l’edificació. D’aquesta manera podem observar, que en els dos costats que fa el carrer ample, la seva construcció és tencada, en canvi (per exemple) al carrer JoanCarles I, podem observar que la construcció és oberta.
El tipus d’edificis que trobem són majoritàriament col·lectius als pavos, Carrer Anselm Clavé, Carrer Ter, Cala guidó, etc en aquests carrershi solen haber més botigues, bancs, etc a l’abast de la gent del barri.
D’altra banda també trobem inividuals com ara a Residencial Blanes, Sant Francesc, Bella vista, els Pins, Mas Cremat,entre d’altres.. Aquests barris residencials són d’elevada qualitat, caracteritzats per la baixa densitat i gran quantitat de serveis privats dels habitatges, com ara grans jardins, piscines, etc....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • urba
  • urba
  • URBA
  • Planol tamboret
  • Ecosistema urbao
  • Desarrollo Urba
  • Desarrollo Urba
  • L'hort urbà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS