Platon

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
oEl mite de la caverna com a al·legoria política:

El tema de la redacció que anem a fer és la interpretació de la caverna des del punt de vista de la filosofia política de Plató. Què és unaal·legoria? Què s'il·lustra en el mite de la caverna
Anem a desenvolupar la teoria de les idees i el concepte d'educació que es desenvolupa en el mite de la caverna tingut com a objectiu la teoria políticade Plató més concretament la teoria del filòsof governant.
En el mite de la caverna es pots distingir tres parts:
Comença amb la descripció d'un grup d'homes que viuen en una caverna i que estanlligats pel coll i les cames de tal forma que només poden mirar cap a la paret del fons sense poder girar el cap. Darrere d'ells hi ha una foguera i la sortida de la caverna per on passen homes.D'aquesta manera els homes que estan tancats en la caverna solament poden observar les ombres que es projecten gràcies a la il·luminació de la foguera. En el segon bloc observem com un dels homes és alliberatdels seus lligams tornant-se cap a la foguera i observant la realitat. Continuarà amb la seva ascensió per la caverna fins a sortir de la mateixa on pot contemplar una realitat completament diferentfins que contempli directament el sol. Aquest mite acabarà amb la tornada de l'home a la caverna on els explicarà als seus companys l'experiència viscuda i tots es burlaran d' ell quan afirmi que elsseus ulls s'han espatllat a causa de la contemplació del sol.
El sol és una metàfora que encarna la idea del bé. Per a Plató aquesta idea del bé és la causa de totes les coses rectes i belles. És larealitat que cal conèixer per poder obrar amb saviesa. Una altra de les metàfores que observem en el mite és l'ascens de l'home per sortir de la caverna per un camí estret i escarpat. Amb això Platóens descriu l'ascens de l'ànima al món de les idees.
En aquest mite Plató planteja la teoria de les Idees en relació amb l' intel·lectualisme moral de Sòcrates, en el qual solament poden ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS