Preguntas De La Ola

Páginas: 11 (2579 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2012
La Ola

1. Quin és el tema que el professor Rainer Wenger ha de treballar amb els seus alumnes durant la setmana de projectes? Què és l’autocràcia? Què és l’anarquia? Busca informació sobre aquest tema.
Durant la setmana de projectes, el professor Rainer Wenger ha de treballar l’autocràcia, tot i haver demanat treballar l’anarquia.
L’autocràcia és un sistema de govern absolut, on tot el poderrecau sobre una única persona, convertint-se aquesta en la llei suprema; en grec, autoç vol dir “un mateix”, i khratos vol dir “govern, poder”. L’anarquia, per altra banda, és l’absència d’Estat o poder públic, on cap individu exerceix coacció sobre altres.

2. Explica quina imatge ens dóna el director dels joves al principi de la pel·lícula: en l’obra de teatre, a la piscina i a la festa. Ésgeneralitzable?
A l’obra de teatre, es mostra que els joves són rebels, cadascú fa el que vol, són impulsius i una mica agressius. A la piscina, hi ha molt poca gent a les grades. Els jugadors tenen una actitud molt individualista i no saben posar en pràctica tàctiques en equip. A la festa veiem que es droguen, no prenen precaucions en cap moment, s’imposen els uns als altres, els agrada el temasexual (fa menció, per exemple, a que la persona més buscada a Internet és Paris Hilton).
És una actitud força generalitzable, ja que la majoria de gent jove actua igual, o de manera força similar. L’actitud individualista i les drogues estan presents en gairebé tota la joventut, i a l’hora de dir que Paris Hilton és la persona més buscada a Internet, es suposa que és molta gent qui l’ha buscada.3. Per què decideix el professor Rainer fer l’experiment? Quina havia estat la reacció dels alumnes quan els comença a explicar el tema assignat? Quin comentari és el que provoca una reflexió de Rainer i el porta a fer l’experiment?
Quan Rainer comença a explicar el tema assignat, tots els alumnes es mostren avorrits i cansats d’haver estudiat altres vegades el mateix tema. Tot i això, nosaben exactament de què tracta o senzillament què és l’autocràcia. Els alumnes creuen que els nazis eren estúpids, i que no podria repetir-se la mateixa situació en la actualitat. Tot i això, pensen que tenen certa responsabilitat en la seva història, però fan culpables als alemanys de l’est. Un alumne diu que és impossible que es repeteixi la història perquè ja han après la lliçó, i és aquestcomentari qui fa reflexionar al professor i el decideix a fer l’experiment. Proposa un descans de deu minuts, durant el qual estructura i planteja l’experiment.

4. Quines són les causes per les quals apareix una dictadura?
Una dictadura apareix quan hi ha un alt nivell d’atur i injustícia social, en resum, insatisfacció social. El nazisme, per exemple, va ser afavorit per la inflació del moment, ladecepció política que hi havia sobre la població, i el nacionalisme extrem.

5. Un cop iniciat l’experiment el professor va plantejant els diferents passos que s’han de seguir. Quin és el primer? Per què ordena que li diguin "Mr. Wenger". Quines normes imposa?
El primer pas és escollir un líder, ja que totes les dictadures en tenen. Els alumnes escullen de manera democràtica qui serà el líder dela classe durant la setmana de projectes, i resulta ser el professor Rainer. Aquest diu que un líder mereix ser respectat, i per tant, des d’aquest moment, es dirigiran a ell com a “Mr. Wenger”. Tot seguit, els mana guardar silenci, asseure’s bé, treure totes les coses de sobre la taula, i demanar-li permís per parlar. En cas contrari, no poden parlar, i quan parlin, també s’hauran d’aixecar iser breus.

6. Una vegada que ja hi ha un líder que encarna l’autoritat, el professor va modelant el grup. Has d’anar anotant i comentant com ho fa. Per exemple, si el líder és el primer, el segon és "la força a través de la disciplina". Explica el que vol dir.
Després d’haver escollit el líder democràticament, el professor fa que el respectin, demostra la seva autoritat, també imposant normes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • preguntas pelicula "la ola"
  • Tercera Ola Banco De Preguntas
  • preguntas y grupos primarios "la ola"
  • ola ola
  • ola,ola,ola
  • Ola De La Ola
  • Ola Ola
  • Ola Ola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS