Principis bàsics del rugbi (reglament) CATALÀ

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 5 de junio de 2014
PRINCIPIS BÀSICS
Reglament i les normes bàsiques del rugbi:
Objectiu: Aconseguir més punts que l’equip adversari
Terreny de joc: Les dimensions d’un camp de rugbi són de 100x60 m
Durada: Duesparts de 40 minuts amb 5 minuts de descans entre totes dues.
Jugadors: Cada equip esta format per quinze jugadors. Cada entrenador pot fer un màxim de quatre canvis. Els equips de rugbi es divideixenen davanters i tres quarts.
Davanters. Són els responsables directes en la lluita per la possessió de la pilota. Les seves característiques naturals són la força, l’envergadura i la corpulència i elsfaciliten la tasca en els agrupaments i en les fases estàtiques. Els davanters es diferencien per les funcions que fan en les fases estàtiques (melés i tocs):
-Els dos pilars formen la primera líniade la melé i s’identifiquen amb els números 1 i 3. La seva principal característica és la força.
-El teloner s’identifica amb el número 2, és l’encarregat de guanyar la pilota en la melé i dellançar el toc.
-Els segones línies s’identifiquen amb els nombres 4 i 5, solen ser els jugadors alts, atès que són bàsics per guanyar el toc. També duen el pes a l’hora d’empènyer en les melés iguanyar-les.
-Els terceres s’identifiquen amb els nombres 6,7 i 8. Es troben situats en les posicions més meridionals de les fases estàtiques per tal de pressionar l’adversari i donar suport als seus tresquarts. També solen iniciar el joc d’atac a partir de les fases estàtiques.
Tres quarts. Són els jugadors encarregats de jugar les pilotes, conquerides pels davanters, a la mà o al peu. Les sevescaracterístiques naturals són la velocitat, l’agilitat i la destresa. Es diferencien pel rol que tenen en les fases dinàmiques.
-Els mitjos són els nombres 9 i 10. Són el mig de melé i el mig d’obertura.Són els encarregats d’organitzar el joc d’equip i especialistes en el joc al peu. La connexió entre ells és vital per un bon funcionament de l’equip.
-Els dos centres, números 12 i 13. Són ràpids,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rugbi (Català)
  • Principis bàsics d'investigació en comunicació
  • Principis bàsics de Psicofarmacologia
  • Rugbi
  • rugbi
  • català
  • Catalan
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS