Producción

Páginas: 17 (4126 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2013
PRODUCCIÓ

Desenvolupament

La fase de preparació és l’etapa que va des de la concepció de la idea d’un projecte fins al primer dia de gravació. El desenvolupament es fonamental per assegurar i determinar unes condicions òptimes de realització de tot el projecte audiovisual, que es caracteritza per l'estudi, avaluació i definició del projecte a dur a terme. De fet, aquesta és la fase mésllarga, complicada i complexa de tot el procés ja que degut a un simple error en aquest moment repercutirà directament sobre tot el projecte i pot causar que aquest tingui èxit o fracassi.
Amb una bona fase de preparació, l’equip de treball té majors possibilitats d’evitar errors, sorpreses i oblits, minimitzant així el temps d’imprevistos, retards o dificultats que es puguin trobar durant larealització de la feina.

Normalment aquest procés comença mesos abans de que es gravi la primera imatge, però a vegades pot arribar a començar anys abans, com s’ha esmentat anteriorment, aquesta és una etapa que necessita molt d’estudi i precisió.
En aquesta fase s’ha de tenir en compte la elaboració del guió, la valoració dels medis i recursos, la viabilitat del projecte, la documentació, elpla de treball previ que emmarqui els decorats, els actors, les localitzacions, etc., el guió tècnic, el pla financer i el pressupost i finalment el pla de treball que avarca aspectes com les estratègies de treball, els permisos i les contractacions de tot l’equip de treball, per això el començament d’una producció cinematogràfica no pot fixar-se amb precisió.

Hi ha molts projectes que acabenjust abans de començar amb la següent etapa, ja que en aquesta no s’ha pogut aconseguir tot el que es necessita. Tots s’inicien amb molt d’impuls però a mesura que es van estudiant sorgeixen diversos imprevistos, majoritàriament de caire econòmic, que fan que el metratge es quedi únicament amb la idea.
Es podria afirmar que el veritable començament d'una producció és quan es signa el primercontracte, encara que això no significa que el projecte arribarà fins al final. Hi ha molts casos de pel•lícules filmades però que mai han sortit a la llum.

Teòricament el primer contracte ha de ser aquell que vincula al productor amb el productor executiu ja que aquest ha de donar el vestit blau al projecte, analitzar el guió i donar a conèixer la seva opinió sobre el tema . El següent pas aprendre és contractar al guionista i director que es fan càrrec d’analitzar si el projecte serà factible o no. Basats en el seu coneixement i l’experiència professional podran avaluar la seva factibilitat econòmica i financera i l’èxit que tindrà la producció en el mercat.

És habitual que els productors executius desaconsellin la realització d'històries de molt bon contingut però de difícilresposta de públic així com que aconsellin la realització d'aquelles que tenen una bona resposta en el mercat . Encara que l’ideal seria poder produir una pel•lícula amb un bon contingut però que a l’hora tingui un gran èxit comercial. Encara que no acostumen a reunir les dos característiques, aquests projectes són els que tenen més possibilitats de tenir una gran viabilitat.

Per avaluar tenen encompte una quantitat important de factors com l’impacte i qualitat de la història, el sector del mercat al qual està dirigida, les antecedents del possible director, un càsting potencial, cost estimat, etc.. Un cop definits aquests elements i presa la determinació de tirar endavant el procés s'inicia l’etapa de preproducció.


Preproducció

Es tracta d'una etapa de fonamental importància jaque si hi ha una bona execució en aquest procés, les següents fases seran realitzades amb molt bona eficàcia. En la preproducció s’han de desenvolupar totes les tasques que garanteixin el funcionament d’una bona producció, rodatge i la resta de processos. Es tracta d’una etapa activa, de màxim estrès i amb gran llibertat per prendre decisions que definiran els aspectes més destacats del treball....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Produccion
  • Produccion
  • Produccion
  • Produccion
  • Produccion
  • producción del sonido
  • otras producciones
  • ESTADO DE PRODUCCIÓN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS