Propaganda Nazisme

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014
Com ja hem dit el pare de la propaganda nazi va ser Joseph Goebbels, responsable del Ministeri d'Educació Popular i Propaganda, creat per Adolf Hitler a l'arribar al poder el 1933.

Goebbelshavia estat el director de la tasca comunicativa del Partit Nazi i el gran arquitecte de l'ascens al poder. Un cop al Govern i amb les mans lliures per monopolitzar l'aparell mediàtic estatal, Goebbels vaprohibir totes les publicacions i mitjans de comunicació fora del seu control, i orquestrar un sistema de consignes per ser transmès mitjançant un poder centralitzat del cinema, la ràdio, el teatre,la literatura i la premsa. Tot passava per mans del govern.

Era també l'encarregat de promocionar o fer públics els avisos del govern.

Va usar molt el que avui dia es coneix com el màrquetingsocial.

Leonard Dobb, professor de psicologia a la universitat de Yale, a l’any 1950 va resumir els principis bàsics de Goebbels en l’obra: Goebbels i els seus principis bàsics.

(A continuacióenumerarem i explicarem aquets 11 principis bàsics) /11 principis bàsics

1-Principi de simplificació i de l'enemic únic. Adoptar una única idea, un únic símbol, Individualitzar l'adversari en unúnic enemic.

2-Principi del mètode de contagi. Reunir diversos adversaris en una sola categoria o individu; Els adversaris s'han de constituir en suma individualitzada.

3-Principi de latransposició. Carregar sobre l'adversari els propis errors o defectes, responent l'atac amb l'atac. "Si no pots negar les males notícies, inventa altres que les distreguin".

4-Principi de l'exageració idesfiguració. Convertir qualsevol anècdota, per petita que sigui, en amenaça greu.

5-Principi de la vulgarització. "Tota propaganda ha de ser popular, adaptant el seu nivell al menys intel · ligent delsindividus als quals va dirigida. Com més gran sigui la massa a convèncer, més petit ha de ser l'esforç mental a realitzar. La capacitat receptiva de les masses és limitada i la seva comprensió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepto y técnicas de la propaganda y su aplicación al nazismo.
  • Propaganda del nazismo
  • Era de la propaganda
  • Propaganda
  • Nazismo
  • NAZISMO
  • nazismo
  • nazismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS