Psicologia De La Percepció

Páginas: 12 (2779 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
PSICOLOGIA DE LA PERCEPCIÓ





[pic]






[pic]
















NOM DE L´ALUMNE/A : MIREIA ESCAYOLA BASSACHS




Enunciat de la PAC


1.- La sigüent imatge mostra una secció del sistema auditiu:

[pic]

a) Nomena i descriu la funció de l´element marcat amb el número 6. Què li ocorreria a unapersona que patís una lesió en aquesta part? En quin sentit afectaria a l´audició?
L´orella mitjana està composta per el timpa i una cadena d´ossets anoments martell,enclusa i esterp . Especificant, el numero 6 del diagrama de l´oïda pertany a l´estrep.
La funció de tots aquest elements es transmetre l´ona sonora a l´orella interna. Concretament, la cadena d´ossets tè la funció de propocionarl´amplificació necessària de la pressió sobre el líquid de l´orella interna.
Si es produís una lesió tant a la membrana timpànica com a la cadena ossicular podria ocasionar una pèrdua d´audició en el pacient.
Si la lesió afectes a un sol osset o bé a tots ells suposaria una menor o major pèrdua d´oïda.




b) Imagineu que una persona tingués una lesió que li impedís sentir sonsgreus (400 Hz) però no altres más aguts (750Hz). En quin lloc d´aquest diagrama estaria situada la lesió? Nomena l´òrgan i el mecanisme responsable.
En aquest cas la lesió s´ubicaria a l´orella interna, concretament, a la Coclea
La còclea presenta una estructura de cargol ple de líquid i recobert de cèl.lules amb milers de pèls microscòpics anomenats cilis . Dins de la còclea podem localitzarl´òrgan de Corti. És un òrgan espiral constituït per una filera de cèl.lules ciliades, que tenen la capacitat de produir petites descarregues elèctriques , la qual cosa el converteix en un potent transductor auditiu.
El procés que es desencadena quan arriba un senyal acústic a l´orella interna, provoca una vibración de la finestra oval que fa que es desplaci a través del líquid de la còclea (ona), laqual cosa genera una diferència de pressió a la membrana basilar que fa que les cèl.lules ciliades que hi ha a la còclea detectin aquest canvis de pressió i generin una caiguda de potencial, de manera que transformen el senyal mecànic en un senyal electroquímic o nerviós.
La còclea es comporta com analitzador de freqüències.



2.- Llegiu atentament l´article adjunt[1] sobre la importància dela síl.laba en la percepció i producció del llenguatge, i respon a les sigüents qüestions:

a) En funció del que s´ha après al Mòdul 3 de l´assignatura, què elements es poden considerar candidats a unitats bàsiques del llenguatge? Què evidències donen suport a cada un d´elles?
Segons, les diferents investigacions es considerant com unitats bàsiques del llenguatge el FONEMA i la SÍL.LABA.El Fonema el definiríem , segons Goldstein, com una unitat fonològica que transmet significat i que es caracteritzar per ser:
Diferenciadora: Les característiques de cada fonema són diferents de les altres
Indivisible: No es pot descompondre en unitat menors
Abstracte: No són sons, sinó models de sons.
Goldstein es basa en lla existència d´una clau acústica específicai invariant, associada a cada fonema,i produiria la percepció d´un determinat fonema sempre i que es presentés la clau acústica corresponent.
Per altra banda, es defineix la Síl.laba com unitat perceptiva bàsica necessària per analitzar el llenguatge, la qual, pot patir un procés de segmentació viable per l´estudi de la percepció del llenguatge . La Síl.laba té un paper important en les primeresfases d´adquisició del llenguatge, però existeix una interrelació entre els dos conceptes, ja que, es confirma que els fonemes no són percebuts directament, sinó que són reconeguts una vegada que s´ha produït la identificació de la síl.laba.
Hi ha diferents teories que aclareixen la percepció de la parla.
TEORIES ACTIVES : Consideren que l´oient interpreta els patrons auditius en forma de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1: introduccio a la psicologia de la percepció
  • Pac 2 Psicologia De La Percepció
  • Pac 1 Psicologia De La Percepció
  • Percepcio
  • Percepció
  • La Percepci N
  • PERCEPCI N
  • La Percepci n

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS