Psicologia Del Aprendizaje

Páginas: 7 (1740 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2012
PREGUNTA 1
A continuació tens un llistat de casos d'aprenentatge. Indica quins necessiten posar en
marxa únicament processos d'aprenentatge associatiu i quins necessiten posar en
marxa, a més a més, processos d'aprenentatge constructiu. Justifica les teves
respostes usant arguments específics aplicats a cada cas:

1. Mossegar-se les ungles.
“Mossegar-se les ungles” és un fet del qual nopodem donar explicació del perquè passa, en tot cas es pot associar amb algun esdeveniment en l’espai i en el temps; fins i tot seria capaç d’anticipar en quin moment es pot repetir, però, tindria problemes per donar raó de perquè succeeix. La raó rau, en que no puc integrar-lo en cap relació conceptual, simplement el puc associar.

2. Ser capaç de predir i explicar quins serien lesconseqüències tant per als elements biòtics com abiòtics d'un ecosistema si desapareix un dels elements de la cadena tròfica.
Ser capaç de predir i explicar quines serien les conseqüències d’aquest elements en la cadena dins un ecosistema, requereix d'uns coneixements previs. Això significa que si volem entendre la informació sobre el tema en qüestió, cal posar en marxa, els processos associatius iconstructius, que ens ajudaran a activar models on poder integrar i donar sentit a la informació.

3. L'actuació d'una persona en el concurs televisiu “Pasapalabra” que consisteix a esbrinar de quina paraula es tracta a partir de la seva definició i sabent per quina lletra comença, al menor temps possible.
Els concursos televisius es basen en els aprenentatges associatius, que mitjançant la pràctica enoperacions cognitives s’incrementa la velocitat de resposta, la fluïdesa verbal, i al mateix temps, es redueix la demanda cognitiva; en definitiva, amb la pràctica s’alliberen recursos i les respostes són més ràpides i automàtiques.

4. Saber les lletres de les cançons de Shakira.
Per saber les lletres d’una cançó, només cal posar en marxa els processos associatius, on intervenen la repetició,el so, el ritme, la lletra, l’entonació, etc. Aquest procés es basa en tota una sèrie d’associacions integrada en la nostra base de dades, i que reproduïm de manera automàtica (seria un exemple d’aprenentatge inconscient).

5. Aprendre a usar Word versió 2007 després de portar anys usant Word versió 2003.
En aquest cas existeixen uns coneixements previs que són comuns a la nova versió (fets idades sobre la matèria), que identificarem mitjançant processos associatius, de manera que l’aprenent treballarà a partir d’aquests; seguidament, amb processos d’aprenentatge constructiu caldrà establir connexions entre ambdues versions, amb la finalitat d’assimilar i integrar la nova informació als nostre coneixements anteriors.


PREGUNTA 2


1. Pots posar exemples concrets del capítol onel Dr. House exerceixi un control
metacognitiu sobre la tasca? Justifica la teva resposta.

Sí, primerament planifica tasca: visita a la pacient per obtenir qualsevol tipus d’informació, li fa fer analítiques de sang, li treu el medicament psiquiàtric per saber com respon físicament.

Seguidament regula la tasca: com que en l’execució del procés de planificació unes de les seves ordres nos’ha complert (treure el medicament psiquiàtric “aloperidol”), també observa que les analítiques fetes, de les que els resultats determinen que sense la vitamina K la vitamina C no funciona, i és la responsable de la formació de les trombosis. En aquest punt, no conforme amb els resultats es replanteja la situació demanant una ecografia del fetge, d’aquesta manera recondueix la tasca per a acotar lespossibilitats: dieta pobre en vitamina K, l’ampicilina, i/o alguna problemàtica hepàtica; pas a pas avança en la tasca, sempre amb la mateixa metodologia: supervisant, regulant i si cal desviant i reconduint.

Finalment, d’acord amb els objectius prefixats (identificar la causa de la trombosi, de l’hemorràgia i la patologia mental de la pacient) avalua els resultats.

2. Creus que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PSICOLOGIA DEL APRENDIZAJE
  • Psicologia del aprendizaje
  • Psicologia Del Aprendizaje
  • Psicología Del Aprendizaje
  • Psicologia del aprendizaje
  • Psicologia del aprendizaje
  • Psicología (Aprendizaje)
  • psicologia del aprendizaje

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS