psicologia del desenvolupament

Páginas: 8 (1799 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2013
PAC C
NEUS TORRENT FRANCO
ACTIVITAT 1
1.
El començament de l’adolescència ve marcat per modificacions físiques, que anomenem pubertat. Aquest període de l’adolescència, entre els deu i vint anys, és un fenomen atapeït de canvis físics i cognitius. Les principals teories envers les diverses concepcions de l’adolescència són:
Posició psicoanalítica: els canvis vénen determinats per causesinternes.
Posició sociològica: Els canvis d’adolescència responen a causes externes.
Teoria de Piaget: Els canvis tenen causes internes i externes.
“L’adolescència es produeix per la interacció dels factors socials amb els individuals”(Delval,1996)
La pubertat és un període de creixement ràpid. En el cas de les noies, creixen els pits alhora que s’eixamplen les caderes i apareix el pèl púbic ila primera regla. En els nois creixen els testicles, el penis i fa aparició el pèl púbic, la barba i la primera ejaculació i es produeix el canvi de veu. Augmenta la longitud dels ossos i també la densitat, és guanya pes i massa muscular .Creixen els òrgans interns, el cor duplica el seu volum i els pulmons tripliquen els seu pes.
Els canvis en la cognició adolescent que caracteritzen aquestaèpoca, segons Piaget: pensament operacional formal. El pensament es torna hipotètic, lògic i abstracte. Els adolescents poden pensar en les conseqüències de les seves accions, convertint-se en constructors de teories envers qualsevol aspecte de la seva vida quotidiana. Implica també el raonament verbal envers conceptes abstractes. Es desenvolupa el sentit del jo , l’auto coneixement és un elementcentral en la identitat de la persona i està relacionat amb l’autoestima,és el resultat de la integració d’aspectes diversos: el jo físic,cognitiu,social, moral,etc...
2.
La família és una xarxa de complexes relacions que formen una cimentació sòlida que permet la transmissió de valors i pautes socials i morals, que li serviran a l’adolescent de base per conviure en societat. Troben diferentstipus de famílies pel que fa a estils i formes d’educació familiar:
Estil democràtic:Els pares fan peticions raonades i les fan complir,posant límits raonables. Escolten els fills i respecten els drets,expressant activament l’amor. Fan un control no arbitrari i animen els fills a ser independents. Els fills tenen una elevada autoestima, bons resultats acadèmics i una correcta adaptació social. Sóncompetents en tot el que fan i els agrada treballar.
Estil autoritari: Els pares són exigents, però no es mostren receptius. Poden utilitzar la força i els càstigs. Els fills tenen poca autoestima. Malgrat que tenen bons resultats acadèmics són poc responsables i poden ser agressius.
Estil permissiu:Els pares cuiden i accepten els fills, però no imposen controls de cap mena, els deixen prendredecisions tot i no tenir l’edat adient per a fer-ho. Aquesta indulgència els fa menys implicats en l’aprenentatge escolar i tenen tendència a despreocupar-se,arribant fins i tot a alguna mena de inadaptació.
Estil de no implicació: Els pares no tenen compromís amb l’educació dels fills i no els donen cap tipus de norma de conducta. Els adolescents tenen baixa autoestima i poca tolerància a lafrustració amb poc control emocional. Poden ser agressius i tenir propensió a fer abús de drogues Presenten un mal aprenentatge docent.
ACTIVITAT 2
1.
James Marcia(1994)va establir diferents nivells o estats en la consecució de la identitat en els adolescents, davant l’elecció entre diverses opcions que se’ls presenten. Aquestes són les fases:
Identitat immadura: L’adolescent no fa eleccionsautònomes, accepta els valors dels pares. Li fa por assumir les seves responsabilitats.
Confusió d’identitat: Aquesta fase la passen tots els adolescents, l’adolescent encara no ha pres cap decisió personal, el grup de referència és la família,tenen certa confusió respecte allò que volen.
Identitat negativa: Es caracteritza per una elecció reactiva, el fill fa allò que és contrari a tot el que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicologia del desenvolupament
  • psicologia del desenvolupament
  • Psicologia De Desenvolupament
  • Psicologia del desenvolupament
  • Pac 1 psicologia del desenvolupament
  • Psicologia Del Desenvolupament Pac
  • Psicologia del Desenvolupament I
  • Psicologia del desenvolupament 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS