Psicologia personalidad

Páginas: 7 (1518 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2010
| |
|PSICOLOGIA DE LA PERSONALITAT |

10 tòpics propis de la psicologia de la personalitat relacionat amb un cas.

 

Tenint en compte com es troba una persona que ha passat peraquesta malaltia hem de saber quins efectes provoca. Segons un article psicooncològic “Riegos psicosociales e intervenciones psicológicas en los pacientes traspantados de medula osea” dins de l'apartat de “ Reacciones psicológicas en las fases del trasplante” y “La evaluación psicologica del paciente” podem trobar com es deu sentir la nostra pacient Joana.

Ens parla de  que aquests pacients tenenuna mica d'incertesa sobre la informació que reben, i sobre si mateix, sobre la vida familiar, social i laboral. També acostuma a aparèixer l'ansietat i símptomes de depressió. Poden patir bloqueig i existeixen dificultats d'assimilació i compressió. Tenen por, i tenen una actitud fatalista, presència de poc recolzament social, antecedents socials com fòbies específiques, depressió i algunesreaccions emocionals des adaptatives que podem afectar a l'inici del tractament.

 

1-Delimitació conceptual del tret psicològic i la seva relació amb el concepte tipus.:

 En l’actualitat es considera, que el tret psicològic és un atribut que tenim tots i que modula al subjecte als canvis de l’entorn. Son estructures relativament permanents i que segons les teories de trets contribueixen a ladiferenciació de la conducta i la seva determinació. Dit això entenem que la Joana, al llarg d’aquest 16 anys, ha anat formant-se com a persona i els seus trets estaran d’alguna manera ja establerts, les seves conductes seran les corresponents a una adolescent que té una malaltia. Això si, influenciada per tot el que l’envolta i em esmentat anteriorment.
La seva relació amb els tipus, es quesegons es classificava ja des de l‘antiguitat, un tipus es un determinat conjunt de trets, i s’els anomena d’una manera o altra, però a la Joana, basant-nos en l’ informació de la que disposem, no la podem classificar en un determinat tipus, doncs ens em de guiar per la seva personalitat en l’actualitat, i aquesta es una adolescent, en la que les seves conductes estaran delimitades i marcades per laseva situació concreta, el patiment d’una malaltia, estàncies llargues fora de l’escola, l’autoestima, etc. Això farà que es comporti d’una manera molt particular.

2.-El problema de la consistència i estabilitat de la personalitat. L’autor  Allport diu que  les persones ens comportem d’una manera semblant i recognoscible a pesar del pas del temps. :La Joana a mida que ha anat creixen ha anatcreant la seva personalitat en base a  com s'ha anat trobant la vida que li ha tocat. Com diu Allport “la consistència s’inicia precoçment en el desenvolupament infantil”  Per tant a mida que la Joana va creixent i tot i que la malaltia mai se'n va, ella anirà construint la seva personalitat més adaptada a la situació actual.  

 

3.-El concepte del jo (self):  Allport considera la salut com aresultat del funcionament global i equilibrat de la personalitat individual, la Joana a que ella   es trobarà millor amb ella mateixa a mida que va veient resultats en la seva malaltia per arribar al punt de que te bona salut. Tot i que li costarà una mica. Està clar que la Joana té un cos malalt, però si el que és la seva psique està equilibrada, aquest equilibri pot influir en el seu estatd’ànim i el seu estat d’ànim en la seva curació. El seu suport més important serà la família qui tindrà un paper molt important. La Joana ha superat la malaltia tot i que sempre la tindrà present es va estabilitzant la seva manera de ser va agafant més estabilitat  amb l'entorn social.

 

4.-La rellevància dels factors socials en la formació de la personalitat: Allport ens diu que la formació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicología de la personalidad
  • Psicologia personalidad
  • Psicologia de la Personalidad
  • psicologia La personalidad
  • Psicología de la personalidad
  • Psicologia de la personalidad.
  • psicologia de la personalidad
  • psicologia de la personalidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS