Psicología

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
El sistema solar
Les teories científiques. Els fets que s’intenten explicar. La teoria geocèntrica de Ptolemeu. La teoria heliocèntrica.

La ciència... (1/2)
Es centra en el món natural. Noutilitza explicacions sobrenaturals. No és una simple col·lecció de fets. Té teories per explicar com són les coses.

La ciència... (2/2)
Permet fer prediccions precises i comprovables, mitjançantobservacions o experiments. Les idees científiques es poden revisar si apareixen noves evidències o explicacions alternatives. Es construeix en comunitat, la qual cosa permet corregir errors i detectarfraus.

Què és una teoria?
Accepció quotidiana: Hipòtesi proposada com una explicació; per tant, una mera hipòtesi, especulació o conjectura. Accepció científica: Esquema o sistema d’idees oafirmacions mantingudes com a explicació d’un grup de fets o fenòmens; hipòtesi que ha estat confirmada o establerta per observacions o experiments i és acceptada com explicació dels fets coneguts.

Lesteories científiques
Són les nostres millors creences raonades sobre com funciona el món. No poden ser demostrades. Només poden ser posades a prova, intentant refutar-les. Com més intents derefutació ha resistit, més establerta es considera una teoria. Algunes teories tenen tantes evidències que les recolzen que són considerades pràcticament un fet.

Una bona teoria científica...
Pot explicarels fenòmens coneguts (observacions i experiments). Pot fer prediccions precises i comprovables sobre observacions i experiments futurs. És coherent des d’un punt de vista lògic, tant internament comamb altres teories científiques ben establertes.

Si dues teories rivals compleixen igualment els tres criteris...
Principi de la parsimònia: A igualtat dels altres criteris és preferible lateoria més simple.

Qui decideix sobre la validesa d’una teoria?
Els científics han de publicar els seus resultats, arguments i teories. La comunitat científica discuteix les propostes i intenta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS