Publicidad

Páginas: 16 (3878 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014

METODOLOGIA DE L’ACTIVITAT PUBLICITÀRIA
CURS ACADÈMIC 2012-2013
DELS INICIS AL PLA DE MÀRQUETING
AL CONSUMIDOR ACTUAL


ELS INICIS
1880
L'era del consum de masses comença a la dècada de 1880, fa una aturada amb la Segona Guerra Mundial i continua després de la postguerra fins al present.
En lloc dels petits mercats locals neixen els grans mercats nacionals. Això ho fan possibleles infraestructures modernes del transport i les comunicacions: ferrocarril, telègraf, telèfon.
A l'augmentar la regularitat, el volum i la velocitat dels transports a les fàbriques i les ciutats, les xarxes ferroviàries, molt especial-ment, van permetre la formació del comerç a gran escala, el trasllat regular de quantitats massives de productes, la gestió dels fluxos de productes d'un estadide la producció a un altre.
La posada a punt de màquines per a la fabricació contínua en augmentar la velocitat i la quantitat dels fluxos, van conduir a un augment de la productivitat amb menor cost: elles van obrir el camí de la producció de masses.

A finals de la dècada de 1880, en Estats Units, una màquina podia fabricar 120.000 cigarrets al dia: trenta màquines així eren suficients per asaturar el mercat nacional.
Les màquines automàtiques permetien a setanta-cinc obrers fabricar al dia dos milions de caixes de llumins.
Màquines d'aquest tipus van aparèixer així mateix en la producció de lleixiu, de cereals per al desdejuni, de pel·lícula fotogràfica, sopes, llet i altres productes envasats. D'aquesta manera, les tècniques de fabricació ininterrompuda van permetre produir engrans sèries articles estandarditzats que, envasats en petites quantitats i amb nom de marca, podien distribuir-se a escala nacional, a preu unitari molt baix.
L'expansió de la producció a gran escala va ser potenciada així mateix per la reestructuració de les fàbriques en funció dels principis de la «organització científica del treball», que es van aplicar sobretot en el sector de l'automòbil.Gràcies a la cadena de muntatge, el temps de treball necessari per a encaixar un xassís del Ford modelo T va passar de dotze hores i vint-i-vuit minuts l’any 1910 a una hora amb trenta-tres minuts l’any 1914 .
La acceleració de la producció va permetre rebaixar el preu de venda fins al 50 % del seu competidor més pròxim, i les vendes de vehicles de preu moderat es van disparar.


Elcapitalisme de consum no va néixer automàticament amb les tècniques industrials capaces de produir mercaderies estandarit-zades en grans sèries sinó per una nova filosofia comercial, una estratègia que trenca amb les actituds del passat: vendre la màxima quantitat de productes amb un petit marge de beneficis abans que una quantitat petita amb un marge gran.
El benefici no vindrà ja per la pujada delpreu de venda, sinó per la seva reducció.
L'economia de consum és inseparable d'aquesta invenció mercadotècnica: la recerca del benefici pel volum i la pràctica del baix preu.
Posar els productes a l’abast de les masses defineix l'era moderna del consum: un projecte de democratització de l'accés als béns comercials
En desenvolupar la producció de masses, va néixer tant el màrqueting de massescom el consumidor modern.
Cap a la dècada de 1880 els productes eren anònims, és venien a “granel” i les marques nacionals eren poc nombroses.
Per primera vegada dediquen les empreses un elevat pressupost a la publicitat; les sumes invertides creixen amb rapidesa: les despeses de publicitat de Coca-cola, que el 1892 eren de 11.000 dòlars, pugen a 100.000 l’any 1901, a 1,2 milions l’any 1912,a 3,8 milions el 1929.

Estandarditzats, empaquetats en envasos petits, distribuïts pels mercats nacionals, els productes portaran, des de llavors un nom, el qual els ha posat el fabricant: la marca.
Va ser a la dècada de 1880 quan es van fundar o es van fer cèlebres Coca-cola, American Tobacco, Procter & Gamble, Kodak, Heinz, Quaker Oats i Campbell Soup. Entre 1886 i 1920, la quantitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publica
  • Publico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS