¿Que es la vida?

Páginas: 7 (1507 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
El còlera

(Vibrio cholerae)

Maria Esperança Alomar Perelló

Joan Marc Bergas Mas

Joana Maria Ripoll Planes

Catina Alomar Bennàssar

ÍNDEX

Vibrio cholerae 1

Símptomes de la malaltia 1

Origen2

Tractaments i prevenció 2

Evolució 3

Població mes afectada 3

El còleraa l’actualitat 4

Conclusió 4

Bibliografia 4

VIBRIO CHOLERAE.

El Vibrio cholerae es tracta d’un bacteri gramnegatiu quepertany a la família Vibrionaceae. Aquest bacteri es molt mòbil gràcies a que poseeix un flagel polar i es considerat com el més mòbil de totes les espècies patògenes. Poden ser aeròbics o anaeròbics , que tenen la capacitat de fermentar produint gas.

El gènere Vibrio es caracteritza per ser bacteris en forma de cilindre curt i corbat, no són més grans de 1’5-2’5 Am de llarg i 0’2-0’4 Amd’amplada. A vegades aquesta petita curvatura pot fer que es pugui confondre amb un bacil, això passa en el cas que aquests siguin cultivats en medis artificials o si es mantenen durant una llarga temporada al laboratori.

Aquest microorganisme pot ser cultivat en medis a 37º C i en un pH bàsic de 9.

El Vibrio cholerae és dels únics microorganismes Vibrio que afecten a l’humà i l’afectaprovocant el còlera, tot i així als laboratoris s’ha pogut infectar conills i ratolins. El Vibrio cholerae va ser descobert per Robert Koch l’any 1853 com a causant de la malaltia del còlera el qual es troba dins l’aigua en mal estat.

SÍMPTOMES DE LA MALALTIA.

Els símptomes de la infecció provocada pel Vibrio cholerae apareixen ràpidament.
Els períodes d’incubació del còlera solen serd’uns cinc dies,tot i que la malaltia es pot desenvolupar en 48 hores. Després de la multiplicació del bacteri en la persona infectada es donen una sèrie d’alteracions de la permeabilitat de l’intestí prim que acaba donant lloc a: set i debilitat de l’individu, atordiment de l’estat sensorial, sequedat de la pell i les mucoses, rampes als músculs a causa de la pèrdua de potassi, mareigs, vòmits,deshidratació, febre, presència de sang o moc als excrements, estat de “shock” i, fins i tot, pot provocar el coma o la mort si la pèrdua de fluids de l’infectat és molt gran, ja que una pèrdua molt gran de fluids suposa insuficiència renal i col·lapsament cardíac.

ORÍGEN.

La malaltia del còlera és endèmica de l’Índia, durant molts anys es va trobar aïllada en el continent, però es vaescampar per tot el món degut a les rutes comercials, tant per terra com per mar. Primer es va estendre cap a Rússia, després cap a Europa Occidental i des d’Europa a Estats Units.
Al llarg de la història del còlera s’han registrat fins a set pandèmies diferents, totes caracteritzades per provocar un gran nombre de morts, però les més destacables són:

o La primera (1816-1826): es vainiciar a Bengala i després es va estendre per tot la Índia.

o La segona (1829-1851): la qual va provocar un major nombre de morts a Londres, on va ser el pitjor brot de la història de la ciutat amb 6.536 víctimes i on li posaren el nom de “El rei còlera”. A Irlanda també hi va tenir forts efectes, ja que en l’any 1849 va provocar la Gran Fam Irlandesa.

o La tercera pandèmia del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de vida
  • La vida es vida
  • La vida es vida
  • La Vida Que No Es Vida
  • Vida antes de la vida
  • La Vida ¿Qué es la vida?
  • Vida De Vida
  • la vida es la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS