Què cap en un got de llet? (catalán)

Páginas: 4 (886 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2011
Esther Sancho Gonzàlez
1r BATX A
Filosofia. 1r Trimestre.

Què cap en un got de llet?
Què té a veure la soja amb la llet?

Per començar estaria bé definir el concepte de soja que, més enllàdel que en imaginem, millor dit, del que mai ens hem parat a pensar, té molts d’usos i històries al seu darrera. Concepte de soja:
Planta herbàcia lleguminosa d'aproximadament 1 m d'altura, tija recta,flors violetes o blanques i fruit en llegum, de la llavor del qual s'extreu oli vegetal; s'usa com a aliment i com a fibra tèxtil.

Port de Barcelona:
L’empresa Burge importa soja transgènica aEspanya i Catalunya ja que són la clau per al seu pas a Europa.
Quan parlem de soja, no parlem només de la llet i els iogurts que veiem anunciats per la televisió, sinó també de l’ampli ús que se lidona per a la ramaderia, de fet on més s’utilitza, a partir dels pinsos transgènics.
Un 92% dels pinsos per a la producció d’ous, la carn i la llet és soja. Però aquest producte té una cara oculta,desconeguda per molts dels consumidors, i és que, aquest producte és causa de contaminació de sòls, desforestació, corrupció i violència a Argentina, Paraguay i Brasil.
A més a més la sevamodificació genètica que, a l’hora de cultivar-se, produeix modificacions en l’ecosistema (una de les causes més importants; la addició d’una espècie no autòctona a un territori) i a l’hora de consumir-se pottenir repercussions en l’ésser humà com l’augment de la sensibilitat a al·lèrgies.
Però, vegem la situació des d’una perspectiva més pròxima a les arrels del problema, allí on les empreses aprofitenel territori per a conrear tan polèmics productes com, entre molts, és la soja: Paraguai.

A Paraguai, un filet, un iogurt o un got de llet (consumit des dels països destí de l’exportació de soja)pot arribar a significar l’expulsió de camperols, per a la producció d’aquest producte a les seves terres on els propis ciutadans no poden formar-hi part ja que no tenen ni els hi proporcionen les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gota todosa
  • Gota
  • Qué Es La Gota
  • gota
  • La Gota
  • La Gota
  • GOTA
  • La gota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS