Real decreto 1

Páginas: 18 (4337 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2015

INDEX




Reial decret llei 16/2012, de 20 d'abril…………………. 3

Contitució i Dret Internacional…..……………………... 8

Punts desfavorables del decret………………………….14

Conclusions……………………………………………..18

Bibliografia…………………………………………….. 20




















Reial decret llei 16/2012, de 20 d'abril

CAPÍTOL I

De l’assistència sanitària a Espanya
Article 1. Modificació de la Llei 16/2003, de 28 de maig, decohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut.
La Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut, queda modificada en els termes següents:
Un. Es modifica l’article 3, que tindrà la redacció següent:
«Article 3. De la condició d’assegurat.
1. L’assistència sanitària a Espanya, amb càrrec a fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut, es garantirà a lespersones que tinguen la condició d’assegurat.
2. Aquests efectes, tindran la condició d’assegurades les persones que es troben en algun dels supòsits següents:
a) Ser treballador per compte d’altre o per compte propi, afiliat a la Seguretat Social i en situació d’alta o assimilada a la d’alta.
b) Tindre la condició de pensionista del sistema de la Seguretat Social.
c) Ser perceptor de qualsevolaltra prestació periòdica de la Seguretat Social, incloses la prestació i el subsidi per desocupació.
d) Haver esgotat la prestació o el subsidi per desocupació i figurar inscrit en l’oficina corresponent com a demandant d’ocupació i no acreditar la condició d’assegurat per qualsevol altre títol.
3. En els casos en què no es complica cap dels supòsits anteriorment establerts, les persones denacionalitat espanyola o d’algun Estat membre de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu o de Suïssa que resideixin a Espanya i els estrangers titulars d’una autorització per a residir en territori espanyol podran tenir la condició d’assegurat sempre que acrediten que no superen el límit d’ingressos determinat reglamentàriament.
4. Als efectes del que establix el present article, tindran la condicióde beneficiaris d’un assegurat, sempre que resideixin a Espanya, el cònjuge o persona amb anàloga relació d’afectivitat, que haurà d’acreditar la inscripció oficial corresponent, l’excònjuge a càrrec de l’assegurat, així com els descendents a càrrec d’aquest que siguin menors de 26 anys o que tinguin una discapacitat en grau igual o superior al 65%.
5. Aquelles persones que no tinguin la condiciód’assegurat o de beneficiari d’aquest podran obtindre la prestació d’assistència sanitària per mitjà del pagament de la corresponent contraprestació o quota derivada de la subscripció d’un conveni especial.
6. El que disposen els apartats anteriors d’aquest article no modifica el règim d’assistència sanitària de les persones titulars o beneficiàries dels règims especials de la Seguretat Socialgestionats per la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat, la Mutualitat General Judicial i l’Institut Social de les Forces Armades, que mantindran el seu règim jurídic específic.
Respecte d’això, les persones que formin part d’aquestes mutualitats que hagin optat per rebre assistència sanitària a través de les entitats d’assegurança hauran de ser ateses en els centres sanitarisconcertats per aquestes entitats. En cas de rebre assistència en centres sanitaris públics, el cost corresponent a l’assistència prestada serà reclamat al tercer obligat, d’acord amb la normativa vigent.»
BOLETÍN OFICIAL DEL ESTADO
Suplement en valencià al núm. 98 Dimarts 24 d'abril de 2012 Secc. I. Pàg. 8
Dos. S’afegueix un nou article 3 bis, que tindrà la redacció següent:
«Article 3 bis. Reconeixementi control de la condició d’assegurat.
1. El reconeixement i control de la condició d’assegurat o de beneficiari d’aquest correspondrà a l’Institut Nacional de la Seguretat Social, a través de les seves direccions provincials, que establirà els requisits documentals que cal presentar en cada cas.
2. Una vegada reconeguda la condició d’assegurat o de beneficiari d’aquest, el dret a l’assistència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • real decreto
  • Real Decret
  • Real decreto
  • Real Decreto
  • Real decreto
  • Real Decreta
  • Real decreto
  • Real Decreto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS