Recensió sobre el mercat turistic

Páginas: 5 (1157 palabras) Publicado: 25 de junio de 2011
1.Presentació

El text sobre el qual es farà la recensió està realitzat pel Centre de Recerca de Sa Nostra, el qual es el volum XLII de Setembre de 2010 sobre l’Informe econòmic i social de les Illes Balears (2009).

2. Introducció

Les Illes Balears són unes illes amb pocs recursos, però amb unes connexions exteriors bastant àgils. Hi ha hagut un cert dinamisme dels agents socials. Fa mésde 100 anys es va produir una obertura cap als mercats exteriors (comerç marítim), que es va confirmar gràcies al turisme.

El turisme a Balears, es una activitat relativament jove i nova. Requereix d’un cert poder adquisitiu, temps de vacances i es desenvolupa gràcies a les millores dels transports. Actualment a les Balears, hi ha un gran desenvolupament del turisme de masses, això ha estat elfactor de canvi més important. Ha provocat una reestructuració del territori, economia i societat de les Balears. S’ha modificat tota l’estructura demogràfica i econòmica on el sector primari i secundari ha perdut pes, en canvi el sector terciari ha crescut considerablement. Podem dir que Mallorca és un dels espais pioners del turisme.

3. Contingut

Des de l’any 2000 s’ha produït un nouestancament i una lleugera disminució del nombre de turistes. Ara per ara pareix que el model està saturat i que la tendència és el turisme a la baixa on destaca el turisme britànic, alemany i espanyol. Aquest estancament és degut a que com hem comentat a classe, el turisme de Balears està “agotat”, malgrat tot també influeix la forta competència.

Malgrat tot, ha canviat la demanda dels turistes,amb una forta segmentació dels turistes, i és aquí on apareixen noves motivacions com són l’ecoturisme, el truisme rural.. és a dir, no només trobem turisme de sol i platja. Així mateix ha augmentat el truisme d’apartaments turístics i de segones residències en detriment dels hotels.

El mercat turístic balear es va veure fortament afectat per l’alentiment de la demanda nacional i estrangera,atesos els estralls de la crisi econòmica i financera global. El que volien els turistes està més que clar, amb tot això de la crisi volien tenir unes vacances on no haguessin de pagar molt, cosa que va fer que es notés una certa disminució als transports ja que el més econòmic els sortia anar per carretera envers d’agafar l’avió o el vaixell.

L’any 2009 quasi tot el món el va acabar nombresnegatius exceptuant el continent africà, malgrat que, en el segon trimestre, els països emergents varen recuperar el signe positiu. Jo crec que la reactivació turística a les regions desenvolupades serà més lenta que a les destinacions emergents. Espanya va acusar sobre manera els descensos observats a escala mundial i europea, i va fer que fos la major reculada de la seva història. Pens que tot això vaser degut a la difícil situació a la que s’enfrontaren els països emissors.

En quant als competidors que trobem directament a la mediterrània podem dir que varen anotar retrocessos inferiors a l’arxipèlag balear. Això ens va posar en una situació difícil ja que els nostres competidors varen avançar respecte a les illes, i també les arribades de turistes espanyols per via aèria varen notar eldescens més important dels darrers deu anys, on es va fer remarcable també al comptador d’arribades per via marítima.

Després de tot això, donant la meva opinió, crec que es va encertar perfectament el mode d’actuació en quant a les reserves, ja que la utilització d’internet per organitzar, reservar i contractar els viatges va augmentar considerablement. Amb això els turistes es sentien méscòmodes poguent planificar les seves vacacions sense moure’s de casa seva; podien cercar informació sobre el destí que volien triar entre tots els que es plantejaven, a més podien reservar el bitllet de transport amb la reserva de l’hotel. La majoria dels turistes varen seguir optant per la fórmula del paquet turístic, el qual es podia contractar un mitjançant l’internet, cosa que feia que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recensió sobre la demografia i la immigracio a balears
  • Recensie
  • mercat
  • El mercat
  • Recensió
  • mercat
  • Recensió
  • RECENSIÓ

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS