Reforma Protestant

Páginas: 2 (298 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
Les causes de la Reforma protestant
La reforma protestant va ser un moviment de reforma cristiana a Europa. Tot i que en els seus orígens es va tractar d’un movimentreligiós, va adquirir un caràcter polític, social, econòmic i cultural, i va desencadenar la crisi més greu que va conèixer el cristianisme en tota la seva història.A partir de la Reforma, el món cristià es va dividir en dos- l’Església catòlica per una banda, i les Esglésies protestants per una altra.
Durant el període comprésentre els segles XI i XIV, l’Església catòlica havia adquirit un gran poder, però s’havia allunyat de les seves funcions espirituals. Els crítics opinaven que les altesjerarquies vivien envoltades de luxes i riqueses, fet que atemptava contra els principis de la religió cristiana.
Als segles XIV i XV, havien aparegut moviments queaspiraven a reformar l’Església perquè pogués retornar a la vertadera fe cristiana. No obstant, van ser considerats heretges i els seus membres perseguits i condemnatsper la Inquisició.
A demés l’extensió de l’humanisme a l’Europa del Renaixement i les transformacions polítiques i socials produïdes al segle XVI van ser algunes deles causes de l’èxit de la Reforma i de la seva difusió a Europa. L’humanisme defensava una religió més personal basada en la lectura de la Bíblia. Van rebutjar laversió llatina com a única font reconeguda per l’Església i van fer un estudi rigorós de la Bíblia utilitzant altres versions com l’hebrea o grega per comprendre millorel missatge de Déu. No tenien cap ànim de separar-se, fins que la Reforma els va obligar a elegir entre l’Església catòlica i les noves Esglésies protestants.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RENACIMIENTO PROTESTANTISMO Y REFORMA 1
  • Protestantismo
  • Protestantismo
  • protestantismo
  • protestantismo
  • PROTESTANTISMO
  • El Protestantismo
  • Protestantismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS