Reseñas de libros romanticos

Páginas: 17 (4238 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
HIMNES A LA NIT









cisme, publicats a la revista Athenaeum. La resta de la seva obra va ser publicada després de la seva mort per Schlegel i Tieck. De la seva obra pòstuma cal destacar Els deixebles de Sais, la novel·la Enrique de Ofterdingen,que una vegada publicada es va convertir en el paradigma del Romanticisme, l’assaig La Cristiandad o Europa, en el qual Novalis expressa lanostàlgia romàntica per la pèrdua de la unitat de l’Europa cristiana medieval, i els Càntics espirituals, que d’alguna forma prolonguen i completen els Himnes a la nit.


4. Breu resum de l’obra:

La producció dels Himnes a la nit, està relacionada amb la profunda angoixa i melancolia que sent Novalis davant la mort de Sophie, el seu gran amor. Comença a escriure aquesta obra el maig de1797, dos mesos després de la mort de la seva estimada.
Podríem dir que els Himnes a la nit sorgeixen a partir d’una tarda en la que Novalis va anar a visitar la tomba de Sophie i va tenir una experiència sobrenatural que va escriure en el seu dietari:
Empece a leer a Shakespeare –me adentré no poco en su lectura. Al atardecer me fui con Sophie. Allí esperimente una felicidad indecible –momentos deentusiasmo, como relámpagos- vi cómo la tumba se disolvía ante mi como una nube de polvo –siglos como momentos- sentía la proximidad de ella –me parecía que iba a aparecer de un momento a otro.

Els Himnes a la nit, són doncs, una transposició de l’ordre universal i religiós de l’experiència de la mort de la seva estimada. La obra està composta per sis himnes, del qual el tercer n’ésl’originari, el primer que va escriure. Els dos que l’antecedeixen, vindrien a ser el preludi del tercer. En els tres últims himnes el poeta pren consciència de la transposició a l’ordre universal humà de la experiència que va tenir davant la tomba de Sophie.

El primer himne està compost per tres parts. En la primera part trobem una alabança a la Llum, en la segona, Novalis introdueix la primera persona.La tercera part resumeix la saviesa que el poeta espera del sentiment i de la Nit.
El segon himne explica que el final del dia és a prop i que aviat arribarà la Nit, el “gran Somni”.
En el tercer himne, el central, l’originari, el poeta té una revelació quan està al pujol (colina), que simbolitza la tomba de Sophie: el sentit de la mort com a camí necessari per la Vida.
El quart himne reflexala síntesi entre la Llum i la Nit, com a símbol d’aquesta síntesi apareix el turó (monte) que separa els dos món, la vida terrenal i la vida d’ultratomba.
El cinquè himne, el més extens, és on es dóna la transposició de l’experiència religiosa del poeta (esperança de retrobar-se amb la seva estimada i fe en la Nit).
El sisè himne és una espècie de recapitulació de tots els anteriors, on hiapareixen tots els temes fonamentals de la obra. Cal destacar la unió amb Crist i amb Sophie.

5. Reproducció d’un fragment seleccionat i justificació de l’elecció:
Descendamos al seno de la tierra
abandonando el reina de la Luz.
El golpe con su estela de dolor
es la alegre señal de la partida.
Veloces, en angosta barca,
a la orilla del cielo llegaremos.

Gloria y honor a la Noche sin fin,
elSueño eterno sea alabado.
El día, con su sol, nos calentó,
Una larga aflicción nos marchitó.
Dejó ya de atraernos lo lejano,
queremos ir a la casa del Padre.

¿Qué es lo que nos retiene aún aquí?
Ya reposan quienes tanto amamos;
en su tumba termina nuestra vida.
Miedo y dolor invaden ahora el alma.
No hay nada más que buscar.
El corazón está lleno; el mundo vacío.

Aquests tresfragments pertanyents al sisè himne evidencien el desig que té Novalis de fer la transposició religiosa, de descendir cap a la vida d’ultra tomba per retrobar-se amb Sophie i amb Crist. Novalis ja no vol viure en la Llum, aquesta, la vida, ja no és vida per ell. La Nit, la mort, és la veritable vida pel poeta i per tant, l’única opció.

6. Valoració personal:
Els Himnes a la nit, és una obra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lista De Libros Romanticos
  • Reseñas de un libro
  • Reseñas De Libros
  • Reseña De Libro
  • Reseña de libro
  • Reseña del libro
  • RESEÑA LIBRO
  • reseña del libro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS