Restauracio borbonica

Páginas: 4 (804 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013

Pàgina 117 exercicis 1-6
1. A partir del DOC.3 valora el desenvolupament industrial d’Espanya i de Catalunya en relació amb els països més industrialitzats de la resta d’Espanya.
En aquestagràfica ens expliquen, representen com és troba la pesca i agricultura, la industria, mineria i construcció i els servei, a l’any 1870 i 1877, en el cas d’Espanya i Catalunya. El país amb una millorproducció agrícola és Espanya amb un 66,1%, i a continuació d’aquest, trobem Catalunya.
Espanya augmenta la superfície conreada. Es conreen els cereals, la vinya, el blat de moro i patates. Predomina unendarreriment agrari, que fa que la industrialització arribi més tard. A Catalunya, en canvi, va tenir un major dinamisme i predominava l’edat d’or de la viticultura.
Respecte a la indústria,mineria i construcció, la principal és Regne Unit amb un 24,4%

- 2. Analitza quins obstacles per a la industrialització es dedueixen dels DOC. 2 i 7.
A causa de la pobresa, les famílies només podiencobrir les seves necessitats bàsiques (casa, menjar, higiene..). Una família només gastava aproximadament uns 2.200 euros a l’any i no es podien permetre més. Com que eren pobres, no tenien diners perinvertir en productes industrials, ells es dedicaven a l’agricultura i tot el que utilitzaven venia d’ella. Com que hi havia moltes famílies que estaven immerses en la pobresa, això feia que laindustria no es pogués desenvolupar perquè nomes estava a l’abast de poques famílies.

3. Explica els problemes del carbó asturià que exposa el DOC.4. Quines conseqüències en van derivar?
Tot vacomençar amb el descobriment de la maquina de vapor, que va ser un motor revolucionari. El seu combustible era el carbó de pedra, imprescindible. A Espanya es va començar a explotar més tard, per raons dequalitat i de preu. Les mines presentaven unes vetes estretes i molt fragmentades i això feia que la qualitat sigues mes baixa, era de poca consistència física, trencadís i amb impureses que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Restauració Borbonica
  • La Restauració Borbònica
  • La Restauracio Borbonica T1
  • L'època de la restauració borbònica
  • Restauració Borbónica, segona part
  • Tema 7- La Restauració Borbonica
  • L'Època De La Restauració Borbònica
  • L'Època De La Restauració Borbònica (1875-1898)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS