RESUM CAFE DE LA MARINA ACTE I

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014
RESUM CAFE DE LA MARINA ACTE I

Rafel, Baldiri, Gallaret, Antonet i Moreno estan jugant a cartes en una taula, metres que en Rufí està sol en una altre i en Libori està darrere el taulell parlantamb la Salvadora. En Baldiri i la Salvadora tenen una baralla verbal i en Libori posa ordre.
En Rufí deu les begudes del dia anterior però en demana més i en Libori li recorda i no li’n vol donarmés. En Rafael pregunta per la “seva” noia i se’n va.

La Salvadora i en Libori parlen de les filles d’ell. A la Salvadora li fan pena perquè pensa que són massa bones i que no estaran bé. LaSalvadora li confessa a en Libori que si el seu fill no troba el vermut al armari la pot arribar a pegar.

La Rosa i en Moreno parlen ja que ella li ha dit que si sap tirar les cartes i li diu que el seumarit serà un alcohòlic. La Rosa no està del tot contenta per el casament.

La Rufina entra al cafè i desperta a en Rufí, que tenen una baralla. En Libori dóna suport a en Rufí i la Rufina se’n va.La Rufina té una discussió amb la família d’en Libori (ell mateix, la Caterina i la Rosa). Els hi diu que no es casin que tots són iguals posant com exemple la vida amorosa de la Caterina, i ellapaga el que el seu marit deu de diners.

La Rosa es casa i la seva germana l’ajuda amb el vestit. Parlen amb la Gracieta, i la Caterina diu que ella no es casarà que ha de cuidar del seu pare, peròque vol tenir fills, igual que la Rosa. Entra en Rafel i fa un comentari que molesta a la Catarina i ella plora. La Caterina li diu a la Gracieta i a la Maria que mai trobarà a ningú i que ella depèndel cafè i del seu pare i que trobarà a faltar a sa germana.

En Claudi entra al cafè i li diu a la Caterina que el vermut que li han venut a sa mare estava molt dolent i que no val res. En Rufí iel Claudi es barallen verbalment.

En Claudi begut parla amb en Luard, en Tià i en Rufí, davant de la Caterina que és la protagonista de la conversació. En Claudi té pensat marxar a Amèrica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cafe de la marina 1r ACTE
  • El cafè de la Marina-Acte primer
  • Resum 'El cafè de la Marina' 2n acte
  • Resum del Cafè de la Marina 1er Acte
  • Resum-Esquema: El Cafè de la Marina
  • Cafe de La marina Resumen
  • El Modernisme català i el Cafè de la Marina
  • Mar i cel, resum per acte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS