Resumen Del Renaixement

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 9 de junio de 2012
EL RENAIXEMENT UNA TARDOR PER A LA LLENGUA
Ferran II el Catòlic estava casat amb Isabel de Castella quean son pare va morir i ell va heredar el regne . Castella tenia al voltant de 8 milions d'habmentre que la corona d'aragaó apenes arribava al milio d'hab . A pesar de que les lleis i les normes jurídiques i econòmiques estaven separades , va acomensar una etapa de subordinació política isubstitució cultural , anomenada la Decadència . Va escomençar a substituïrse el català pel castella sobretot en les classes dominants . Aleshores es va començar a enterbolir la consciència decomunitat lingüística .
La davallada cultural que s'experimenta a partir de Carles I , es a causa de la forma de governar que tenia la monarquia , utilizant una concepció unitarista d'Espanya .
Encara queal segle 16 la llengua sols perd presència en els usos mínims de la llengua . Per primera vegada el català i el castellà s'encontren en contacte generalment . En l'àmbit formal a València la cort deGermana de Foix , viuda dae Ferran II el catòlic i virreina encarregada de castigar als protagonistes de la Revolta de Germanies , concentra tot tipus d'artistes que treballen sobretot el castellà .El Renaixement . Aquest proces de renovació el considerem que te un origen Italià .
Durant l'edat mitjana els escolàstics s'havien allunyat de la realitat debaten falsos problemes amb un argotincomprensible per al profà i del qual abominen el humanistes , que promouen en l'escriptura l'elegancia , la claretat i la precisió .
La critica ha matissat amb etiquetes com ara paleohumanisme oclassicisme el pretés humanisme dels autors de l'entorn de Bernat Metge , perque en rigor no afegiren al seu interés pel llegat dels clàssics i per la pràctica de la filologia. Alguns intel·lectuals alveure que les ciencies i els nous valors venien vinculats en llatí , van saber que el que primer havien d'aconseguir era versions de textos originals , ja que l'esquema de text conduïa al restabliment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Renaixement
  • Resum Renaixement alumnes
  • Renaixement
  • El Renaixement
  • el renaixement
  • Renaixement
  • El renaixement
  • Renaixement

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS