Resumen psicologia

Páginas: 5 (1205 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
La psicologia

No va ser fins als anys 20-60 que la psicologia es coneix com la ciència que investiga sobre els processos mentals de persones i animals. La paraula prové del grec: psico- (activitat mental o ànima) i -logía (estudi). La psicologia té un origen multidisciplinari, té arrels de moltes disciplines com podria ser la fisiologia, sociologia, …, i prové de diferents països.

Aaquelles persones que desenvolupen l'estudi de la psicologia se les anomena psicòlegs, que són aquelles persones que analitzen el comportament dels éssers vius des d'un punt de vista científic. Sigmund Freud, Carl Jung i Jean Piaget són considerats com alguns dels psicòlegs pioners. Cal diferenciá psicòlegs de psiquiatre, ja que un psiquiatre es un licenciat en Medicina i considera els problemes com aresultat que alguna cosa no funciona bé en l'organisme. També hi ha que destacar que el psiquiatre diagnostica i recepta psicofàrmacs.

La metodologia d'estudi de la psicologia es divideix en dues grans branques: la que entén aquesta disciplina com una ciència bàsica (també anomenada experimental) i empra una metodologia científica-quantitativa (contrasta hipòtesis amb variables que poden serquantificades en el marc d'un entorn de experimentació), un altre que busca comprendre el fenomen psicològic mitjançant metodologies qualitatives que enriqueixin la descripció i ajudin a comprendre els processos anomenada correlació i la descripció que es bassa en una observació de la vida quotidiana d'una manera objectiva i sistemàtica.

Hi ha molts corrents psicològics, però segurament el tipusde psicologia més coneguda és la cognitiva, que estudia l'acte de coneixement (la forma en què es comprèn, organitza i utilitza la informació rebuda a través dels sentits). Així, la psicologia cognitiva estudia funcions com l'atenció, la percepció, la memòria i el llenguatge.

D'altra banda, cal aclarir que la psicologia és una ciència en constant desenvolupament i que esta condicionada per elscanvis socials i morals, va transformant-se en la base de la maduresa de les societats al llarg del temps. En l'actualitat, la psicologia es divideix en diverses branques, les quals es troben connectades i tant en quan intenten donar resposta al mateix, el per què de les accions i els efectes que les experiències puguin tenir en un ésser viu o grup per condicionar la seva existència.Algunes de les àrees de la psicologia són:

La psicofisiologia és la branca d'aquesta ciència que es dedica a estudiar el funcionament del cervell i el sistema nerviós

La psicologia experimental estudia la percepció i la memòria utilitzant per a això tècniques de laboratori específiques que ajudin a comprendre la conducta humana en aquest aspecte.

Es diu psicologia social a la branca ques'encarrega d'analitzar les influències que marca l'entorn social sobre un individu, les quals s'estudien a partir de les reaccions que aquest té davant les experiències que li esdevenen.

Psicologia industrial és la part de la psicologia que estudia l'entorn laboral d'un grup de treballadors i intenten buscar formes de comprendre el que pot ser dolent dins de l'activitat que es desenvolupa, buscantsolucions a aquests problemes.

Psicologia clínica es diu de la branca que s'encarrega d'estudiar i ajudar a aquelles persones que tenen inconvenients per a enfrontar la seva vida normalment, com a conseqüència d'un trastorn mental o una afecció particular.

Psicologia escolar es aquella que estudia els problemes psicològics relacionats amb l'educació, per ayudar fa test d'avalució i dissenyaprogrames per als estudiants.


En conclusió, la psicologia pot entendre com la ciència que s'ocupa d'atendre qüestions que afecten a l'esperit, a la manera de sentir d'un individu o un poble, els seus aspectes morals i la forma en què es desenvolupen amb l'entorn. Dit d'una altra manera, l'estudi de la vida subjectiva, i de les relacions que s'estableixen entre l'aspecte psíquic i físic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Psicologia
  • Resumen Psicologia
  • Resumen Psicologia
  • Resumen: Psicología
  • resumen de psicologia
  • Resumen Psicología
  • Psicologia Resumen
  • resumen psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS